Tény, hogy szülőnek lenni nem könnyű feladat, de az alábbi tragikus esetek főszereplői mintha meg sem próbáltak volna gondos édesanyaként vagy édesapaként viselkedni. 

A gonosz mostoha 

A 25 éves Anna Ritchie meglehetősen brutális módot választott nevelt fia megbüntetésére: a 4 éves kisgyereket 20 percen keresztül tűzforró vízbe lógatta. Nem törődött a fiú fájdalmaival, sikoltozásával, majd miután végzett a büntetéssel, ahelyett, hogy ellátta volna a fiú égési sérüléseit, ráparancsolt, hogy menjen aludni. Az éjszaka folyamán sem a mostohaanya, sem a fiú édesapja nem törődött a gyerek fájdalmas nyöszörgésével, csak reggel mentek be hozzá, hogy felébresszék, de akkor már késő volt. A fiú reggelre meghalt, a gyerek apját és anyját őrizetbe vették. 

A 25 éves Anna Ritchie a bíróságonForrás: abc
Anna Ritchie négyéves nevelt fiaForrás: abc

Mrs. Tűzvolte 

Amikor kigyulladt a 32 éves Erica Rosello otthona, a nő hanyatt-homlok menekülni kezdett a lángok elől, a nagy rohanásban pedig csak egyvalamit felejtett el, kimenteni az 5 éves kislányát. A nő egyszerűen kiszaladt az utcára, de a gyerekével, aki a lángok közül sírva kiabált, nem törődött. Mikor a helyszínre érkeztek a tűzoltók, a szomszédok szóltak nekik, hogy a gyerek még az épületben van. Végül szerencsésen ki tudták menteni, és rögtön kórházba is szállították. A kislány túlélte a tűzvészt, az anyukáját pedig a bíróság elítélte gyermeke veszélyeztetése miatt.

A 32 éves Erica RoselloForrás: Miami-Dade Corrections

 A verekedős anya 

A 18 éves Tatyana Allen féléves fiával és barátjával ejtőzött a floridai tengerparton, ám a családi idillnek hamar vége szakadt. A pár valamin csúnyán összekapott, és a szóváltás tettlegességig fajult. Az anyuka baseballütőként ragadta meg a féléves gyerekét, és a gyerekkel kezdte el ütlegelni barátját. Legalább húsz ember látta az esetet, és egyikük azonnal hívta is a 911-et. A bejelentő elmondta, hogy miután a nő megverte a saját gyerekével a férfit, a földre dobta a féléves kisfiút, aki eközben torka szakadtából üvöltött. Amikor a rendőrök kiértek, a gyereket kórházba szállították, ahol megállapították, hogy szerencsére nem sérült meg. Allen barátja szintén sértetlenül megúszta a támadást, a nő ellen pedig testi sértés, valamint gyermek ellen elkövetett fizikai és lelki bántalmazás vádjával indítottak eljárást. 

A 18 éves Tatyana AllenForrás: Volusia County Police Department

A felelőtlen 

 A 62 éves Kathleen Steele évekkel ezelőtt már szerepelt a médiában, egy közkedvelt reality műsor, az „I'm Pregnant and 55 Years Old” (Terhes vagyok, és 55 éves) egyik epizódjában. Akkor még férjével együtt várták legidősebb – most 6 éves – gyermeküket. A férj azóta elhunyt, lefagyasztott spermájának köszönhetően mesterséges úton azóta az nő két másik gyereknek is életet adott. Néhány hete azonban egy tragikus haláleset kapcsán került ismét a középpontba: a nő egyedül hagyta a kocsiban a hatéves és a 13 napos gyerekét, a hatéves fiú pedig megölte kishúgát. 

A 62 éves Kathleen SteeleForrás: Florida Department of Corrections

A rendőrségnek később a kisfiú egy játék babán mutatta be, hogyan próbálta elcsendesíteni 13 napos húgát, amikor kettesben maradtak az autóban. A fiú nem csak fejjel lefelé lóbálta az újszülöttet, de számtalanszor beleverte a fejét a járműbe, hogy elhallgasson. A 62 éves édesanya egyébként nem is vette észre rögtön bajt, még egy-két helyre beugrottak, mielőtt hazaértek volna. De otthon sem a mentőket hívta, hanem átsietett a szomszédjához segítséget kérni, ő állapította meg, hogy a kislány meghalt. 

Az asszonyt letartóztatták, két életben maradt gyermekét gyámság alá helyezték. 

 Az eltűnt kisfiú 

A hétéves Tanoka Jamatót a szülei nevelési célzattal hagytak magára a Hokkaidó szigetén fekvő Nanae városa melletti erdőben. A szülők azt gondolták, hogy pár perc elég lesz, hogy a gyermek rendet tanuljon, de mire visszamentek, a fiú eltűnt. A szülők azonnal értesítették a hatóságokat, ám először azt hazudták, hogy a fiú virágszedés közben tűnt el, csak később ismerték be, hogy ők hagyták magára, amiért rosszul viselkedett. Keresésében a japán önvédelmi erők egységei is részt vettek, összesen mintegy kétszáz katona, tűzoltó, rendőr és önkéntes kapcsolódott be a gyerek felkutatásába. Jamatót végül egy katonai edzőtáborban találták meg a Hokkaidó közelében található Sikabe településén, néhány kilométerre onnan, ahol nyoma veszett. 

A hétéves Tanoka JamatóForrás: Youtube

A rendőrség nem emelt vádat a szülők ellen, de a történtek nagy vitát váltottak ki Japánban.