Felrobbantotta az internetet Evan Hempel fotója és története. 2003-ban kezdte el szedni a hormonkészítményeket azért, hogy végre férfi lehessen, a szülés csodájáról azonban sosem akart lemondani.

Öt évvel ezelőtt Evan és barátnője közösen elhatározták, hogy Hempel leáll a tesztoszteroninjekciókkal, és megpróbálkoznak a mesterséges megtermékenyítéssel. Pár sikertelen próbálkozás után 2015-ben Evan végre teherbe esett, és idén tavasszal kisfiuk született.
 

Evan Hempel és kisfiaForrás: Elinor Carucci for TIME

Míg néhány transznemű férfi számára összeegyeztethetetlen lenne a terhesség a nemváltoztatás iránti vággyal, Evan számára egyáltalán nem jeletett ez problémát. „Szerencsejáték volt. Az azonban biztos, hogy nagyon boldog vagyok, hogy a testem képes volt erre” – nyilatkozta a TIME magazinnak.

Mikor már rosszullétek gyötörték, nagy izgalommal ugyan, de a férfi megkereste a főnökét, aki váratlanul reagált: azt mondta, ez valóban egy nem szokványos szituáció, de nagyon örömteli dolog, ami Evannel történik. A legnagyobb problémát azok a munkatársak okozták, akik nem tudták, hogy Evan transznemű, és egyszer csak azzal szembesültek, hogy a férfinak nő a hasa, és terhes.

A szülés simán ment, minden rendben zajlott, Evan szoptatni is tudja gyermekét. Amikor a kicsinek már nincsen szüksége anyatere, a férfi újból elkezdi a tesztoszteroninjekciókat, hogy mellei megint visszahúzódjanak.