A túlsúlyos emberek minden gondolata a fogyás körül forog, de a kilók leadása csak az első lépés a vágyott alak felé. Az, hogy mi következik egy hatalmas fogyás után, szinte mindig rejtve marad, de Samantha Geballe fotós megörökítette a saját példáját. Aktfotókon mutatta be testének változását.

Gyermekkora óta küzdött a túlsúllyal Samantha Geballe. Szinte egész életében kövér volt, de felnőttfejjel elhatározta, hogy le akar fogyni. A gyomorbypass műtét mellett döntött, a folyamatot pedig lépésről lépésre dokumentálta. Fotóin nemcsak a testét mutatja meg teljes valójában, de a lelke is látszik. A mély depresszió és magány is megjelenik a képein, amivel a túlsúly mellett szintén egész életében harcolt. 

Forrás: samanthageballe.com

„Egy emberekkel teli szobában én túlnyomórészt egyedül éreztem magam. Azt hiszem, azért, mert magamat láttam tükröződni másokban, és a legtöbb esetben ki nem állhattam magam” – mondta a Metrónak Samantha, aki aktfotókon örökítette meg a fogyását. A döbbenetes sorozatból látszik, hogy a súlyvesztés csak a kezdet, nagyon rögös út vezet a műtét után addig, hogy az ember el tudja fogadni a saját kinézetét. A lógó bőr és a megereszkedett mellek mellett még mentálisan is fel kell készülni arra, hogy egy teljesen másfajta test fogad minket a tükörbe nézve. 

/1611/Aktfo20161130102846