Less be a New York-i Waldorf Astoria hotel csillogó világába

hotel ingatlan otthon New York Waldorf Astoria szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A New York-i Waldorf Astoria a világ egyik leghíresebb szállodája, ahol számos legenda megfordult már az elmúlt évtizedekben. A hotel 2016-ban ünnepelte fennállásának 85. évfordulóját, mégis néhány hét múlva, egészen pontosan február 28-án bizonytalan időre bezárja kapuit. 

Aggódni nem kell, csupán egy nagyobb renoválás miatt zárják be egy időre, de ha már így alakult, érdemes kicsit közelebbről is szemügyre venni a hírességek egyik kedvenc szálláshelyét.

A Waldorf Astoria eredetileg két külön szálloda volt. 1893-ban William Waldorf Astor építtette fel az eredeti Waldorf Hotelt, négy évvel később pedig az unokatestvére is épített mellé egy szállodát, az Astoriát. Ezt a két épületet kötötték végül össze. Az egyesített Waldorf Astoria akkor a világ legnagyobb és legelegánsabb szállodájának számított. A 20-as évekre viszont megkopott a fénye, így a tulajdonosok úgy döntöttek, bezárják, és egy vadonatúj szállodát építenek. A mai art deco stílusú szálloda 1931-ben épült, miután a két eredeti épület átadta a helyét az ott felhúzott Empire State Buildingnek.

Churchill Suite Forrás: waldorfnewyork.com

Olyan hollywoodi legendák szálltak meg a Waldorf Astoriában, mint Sophia Loren, Elizabeth Taylor és Frank Sinatra, de például Herbert Hoover óta minden amerikai elnök számára tartanak fenn privát lakosztályt. Számtalan pazar társadalmi eseményt rendeztek a hotel báltermeiben, érdekesség, hogy a Waldorf Astoria konyhájában készítették el először a Waldorf-salátát is. Rendeztek itt bált a windsori hercegnőnek 1953-ban, de II. Erzsébet brit uralkodó is tiszteletét tette a patinás épületben.

A szálloda 47 emeletén 1413 szoba és 36 privát étkezőszoba található, a vendégeket 1700 alkalmazott és 31 lift szolgálja ki.

/1701/Less_20171915104

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.