Rejtélyesen eltűntek, és azóta sem kerültek elő. Tragikus esetek, amelyek nemcsak az eltűnt gyerekek családját, hanem a közvéleményt is megrázták. Az alábbiakban öt olyan felkavaró gyermekeltűnési ügyet mutatunk be, amit a mai napig nem tudtak megoldani. Vajon mi történhetett velük?

Bobby Dunbar

Bobby Dunbar mindössze négyéves volt, mikor 1912-ben egy családi nyaraláson nyoma veszett. Eltűnésekor a kisfiú a szüleivel Louisianában, a Swayze-tónál kirándult. A szülők minden követ megmozgattak, hogy a gyerek nyomára bukkanjanak, a rendőrség lehetséges gyerekrablás ügyében kezdett nyomozni. Így került a látókörükbe nyolc hónappal az eltünés után egy William Cantwell Winters nevű férfi, akit Mississippiben egy négyéves korú, a leírások alapján Bobbyhoz hasonló fiúcskával láttak. A férfi kihallgatása során egy nő is megjelent a rendőrségen, bizonyos Julia Anderson, aki elmondta, hogy a kisfiú, Bruce, az ő gyermeke, William pedig a fiúcska nagybácsija. Vallomássával szemben azonban a Dunbar család szintén ragaszkodott hozzá, hogy Bruce valójában az ő eltűnt gyerekük, akit Andersonék elraboltak.

Bobby DunbarForrás: Wikipédia

Mivel akkoriban még nem ismerték a DNS-vizsgálatot, a bíróság a két család elmondása alapján tudtott csak dönteni, és végül úgy ítélték meg, hogy a kisfiú nem más, mint az eltűnt Bobby Dunbar.

Az igazán meglepő fordulat azonban Bobby Dunbar 1966-os halála után következett be. A férfi fia, Bobby Dunbar Jr. DNS-tesztet csináltatott, amiből kiderült, hogy

sem neki, sem az apjának valójában semmi köze nincs a Dunbar családhoz.

Az apja tényleg Bruce Anderson volt, Julia Anderson fia. A Dunbar család tehát szerzett magának egy új kisfiút, aki betöltötte gyermekük, Bobby helyét. Hogy mi lett a valódi Bobby Dunbar sorsa? Valószínáleg már sosem fog kiderülni.

A Beaumont testvérek

1966 januárjában Ausztráliában három testvér lesétált az otthonukhoz közeli partszakaszhoz. A kilencéves Jane, a hétéves Anna és a négyéves Grant sokszor megtette már ezt az utat egyedül, a szüleik bártan elengedték őket, nem gondolták, hogy bármi bajuk eshetne.

A három testvér azonban ebből a sétából soha nem tért haza.

Amikor a gyerekek nem értek haza a megbeszélt időben, a szülők aggódni kezdtek, és utánuk mentek a partra. Több szemtanú is magabiztosan állította a szülőknek - és később a rendőröknek is -, hogy látták, amikor a gyerekek egy idegen, szőke férfival beszélgettek, játszottak, sőt volt, aki azt mondta, hogy még azt is látta, hogy a férfi pénzt adott a gyerekeknek. A szülők ezzel szemben elmondták, hogy a legidősebb lány, Jane, nagyon félénk volt, és soha nem állt szóba idegenekkel, így a rendőrök arra következtettek, hogy a férfival valószínűleg már korábban is találkozhattak.  

Beaumont testvérekForrás: South Australian Police

A Beaumont gyerekek keresése az egyik legnagyobb rendőrségi nyomozás volt az ausztrál bűnügyi történelemben, és máig az ország egyik leghírhedtebb eltűnési esete. Számos teória született az ügyről, ám a mai napig nem derült ki, mi történt a három testvérrel. 

A Sodder testvérek

A 14 éves Maurice, a 12 éves Martha, a 9 éves Luise, a 8 éves Jennie és az 5 éves Betty 1945 december 24-én tüntek el saját otthonukból. A Sodder családnak 10 gyermeke volt, és a legidősebb fiú kivételével mindannyian otthon laktak még. Karácsony előestéjén Maurice-t, Marthát, Luise-t, Jennie-t és Bettyt a szülők aludni küldték az emeletre, miközben a négy idősebb testvérnek megengedték, hogy tovább fennmaradjanak.

Ez után a családi otthonban egy sor furcsa és máig megmagyarázatlan esemény következett be.

Éjfél előtt telefoncsöngés ébresztette a szülőket, az édesanya vette fel, a vonal túloldalán egy ismeretlen női hang beszélt, aki a család számára ismeretlen embert keresett. Az édesanya téves hívásnak gondolta, későbbi vallomásában azonban azt is megemlítette, hogy a beszélgetésük alatt a háttérben ijesztő zajokat és furcsa nevetést hallott. Az anya visszafeküdt az ágyába, ekkor azonban feltűnt neki a nappaliból beszivárgó fény. Mikor a gyerekek a szüleiknél tovább voltak fenn, mindig az ő feladatuk volt a villany lekapcsolása és a függöny elhúzása, ám ez alkalommal nem tették meg, ráadásul az asszony még az ajtót is nyitva találta. Miután mindent elrendezett megint, lefeküdt aludni, de egy óra múlva ismét felriadt. Egy hangos koppanást hallott a tetőn. Ezután fülelt egy kicsit, de miután semmi más furcsaságot nem tapasztalt, visszafeküdt.

A Sodder testvérekForrás: Youtube

Egy fél óra múlva azonban erős füstszag ébresztette, a ház lángokban állt. A szülők és a négy nagyobb gyerek ki tudott menekülni a lakásból, az emeleten alvó kicsik viszont bennragadtak. Az apa megpróbált visszamenni a többi gyerekért, de az emeltre vezető lépcső már lángokban állt. Ezután a létrát akarták a falnak támasztani, hogy azon keresztül hozzák le őket, azt azonban furcsa módon nem találták a helyén. A szomszédok telefonjain próbálták elérni a tűzoltókat, ám a telefonok süketek voltak. Az apa végül személyesen indult a tűzoltókért, de mire visszaértek, a ház már porig égett.

Az öt bennragadt Sodder gyerek a rendőrség jelentése szerint meghalt a tűzben, holott

a gyerekek csontjait, maradványait sosem találták meg a házban.

Az is kiderült később, hogy a telefonvezetékeket elvágták, és hogy valószínűleg a tüzet is szándékosan gyújtották. A szülők egész életükben hittek abban, hogy a gyerekeik valójában életben vannak, sosem hagyták abba a keresést. A város határában negyven éven keresztül kint áll egy hatalmas hirdetőtábla, rajta az öt eltűnt Sodder gyerek fényképével.

Lauria Bible és Ashley Freeman

1999-ben két 16 éves barátnő pizsamapartit tartott. Lauria Bible legjobb barátnőjénél, Ashley Freemannél töltötte az estét. A ház reggel hat óra körül kigyulladt, a szomszédok kihívták a tűzoltókat, akik meg is találták Ashley édesanyjának a holttestét, akivel azonban nem a tűz végzett, hanem fejbe lőtték. A két lánynak és Ashley apjának semmi nyoma nem volt. Ekkor arra gyanakodtak, hogy az apa rabolta el a lányokat, miután megölte a feleségét. Ám egy nappal később, a romok alatt mégiscsak rábukkantak a férfi holttetsére is, akivel szintén lövés végzett.

Lauria Bible és Ashley FreemanForrás: Youtube

A lányok soha többé nem kerültek elő, és a mai napig nem tudni, mi történt velük.

Volt, aki az édesapa kétes ügyeire gyanakodott, és egy leszámolást sejtett a gyilkosságok és az emberrablás mögött, mások úgy gondolták, a két lány gyilkolta meg a szülőket, és szökött meg örökre. 

Madeleine McCann

Madeleine McCann 2007-es eltűnését és az évek óta tartó keresését az online médiának köszönhetően az egész világ lélegzet-visszafojta figyeli. A hároméves brit kislány 2007. május 3-án tűnt el egy portugáliai üdülőhely apartmanjából. Szülei állítása szerint a lányt egy földszinti hálószobában hagyták kétéves testvéreivel, míg ők vacsorázni mentek egy étterembe.

Madeleine McCann az eltűnése idején, és egy fantáziakép arról, hogy nézhet ki mostForrás: Wikipédia

Mikor a szülők visszatértek, Madeleine eltűnt az apartmanból. Az esetet évek óta példátlan nemzetközi figyelem kíséri, és rengeteg teória született már a kislány eltűnéséről és esetleges halálról. Az egyik korai rendőrségi elmélet plédául az volt, hogy

az orvos házaspár a nyugodt vacsora érdekében altatót adhatott be a kislánynak, a gyógyszert azonban véletlenül túladagolhatták, és Madeleine meghalt. A holttestétől pedig később maguk a szülők szabadulhattak meg.

Bűnösségüket a rendőrök a család kocsijából vett DSN-mintákkal igyekeztek bizonyítani, ám a vádemeléshez nem tudtak elég bizonyítékot gyűjteni.