Egy korábbi cikkünkben bemutattuk már annak a Guinness-rekorder anyának a történetét, aki 69 gyereknek adott életet, most pedig folytatjuk a sokgyerekes családok sorát. Bár a következő felsorolásban szereplő anyukák nem tudták überelni a 69-es rekordot, akad köztük egy apuka is, aki nem túl etikus módszerrel ugyan, de bőven túlszárnyalta azt.

Az ikres anya

A dél-afrikai Barbara Zulu tartja jelenleg a legtöbb ikerszülés Guinness-rekordját. Az asszony összesen hat ikerpárnak adott életet, három lányos ikerpárnak és három vegyesnek. Ráadásul pedig a 12 gyerkőcöt hét éven belül, 1967 és 1973 között szülte. Szerencsére mind a 12 gyerek egészségesen született, és megérte a felnőttkort.

A dél-afrikai Barbara Zulu tartja jelenleg a legtöbb ikerszülés Guinness-rekordját, aki hat ikerpárnak adott életetForrás: Thinkstock

Octomom

2009-ben igazi világszenzáció volt, mikor a 33 éves szingli anyuka nyolcas ikreknek adott életet. Az Octomom néven elhíresült nőnek akkor már volt másik hat gyereke. Az asszony nem nagyon gondolta végig, miből fogja eltartani csemetéit, és a szülés után néhány évvel anyagilag teljesen tönkrement. Anyagi gondja miatt 2012-ben aztán belevetette magát a pornóbizniszbe, több erotikus film is készült vele. Még ugyanabban az évben elvonóra is ment gyógyszerfüggősége miatt. Csak reménykedni tudunk, hogy mára - legalább a gyerekei miatt - rendeződött az élete.

Az Octomomként elhíresült anyuka belevetette magát a pornóbizniszbe, hogy el tudja tartani családjátForrás: Northfoto

A realitysztár anya

A Jon, Kate és 8 gyerek című valóságshow-t az itthoni nézők is követhették. A párnak már volt két ikerlánya, amikor 2004-ben az asszony hatos ikreknek, három lánynak és három fiúnak adott életet. A család otthonát az ikrek születése után bekamerázták, hogy egy világ bámulhassa az életüket. Az idillnek azonban néhány év után vége lett. Kiderült, hogy Jon szeretőt tart, és Kate is bevallotta, hogy ő is félrelépett egyszer a házasságuk alatt. A balhé nem csitult el, a realitypár el is vált. Később Kate újabb botrányba került, amikor a fotósok előtt verte meg az egyik kislányát. Az eset nagy felháborodást váltott ki, egyes szervezetek még fel is jelentették az agresszív anyukát.

Kate-nek és Jonnak már volt két ikerlánya, amikor 2004-ben az asszony hatos ikreknek, három lánynak és három fiúnak adott életetForrás: TLC

Az első életben maradt hetes ikrek

1997-ben Bobbi McCaughey hetes ikreknek adott életet. A hír csodaszámba ment, mivel a McCaughey babák voltak a legelső hetes ikrek, akik mindannyian életben maradtak. Bobbi és Kenny McCaughey egyébként csak egy második babát szerettek volna, ezért lombikprogramhoz folyamodtak. A program sikeres volt, ám a házaspár elképedt, amikor kiderült, hogy nem egy, hanem rögtön hét baba fog világra jönni. Bár az orvosok aggódtak az anya és a gyerekek egészségéért, ezért arra kérték őket, hogy csökkentsék az embriók számát, a szülők nem mentek bele. Az ikrek végül egészségesen jöttek a világra, és ma már mindannyian fiatal felnőttek.

Bobbi és Kenny McCaughey csak egy második babát szerettek volna, ezért lombikprogramhoz folyamodtakFotó: Rodney White/oprah.com

Az elvetemült doktor

Dr. Bertold Weisner 1943-ban alapította meg feleségével, Mary Bartonnal meddőségi klinikáját Londonban. A klinika intelligens spermadonorokat ígért a teherbe esni vágyó nőknek. 1962-ig 1500 nőt termékenyítettek meg. Mára kiderült, hogy az intelligens spermadonor nem volt más, mint maga Wiesner doktor. Wiesner évente 20 alkalommal működött közre mint spermadonor, így becslések szerint legalább 600, de akár 1000 gyereke is születhetett az évek alatt.

Dr. Bertold Weisner évente 20 alkalommal működött közre mint spermadonor, így becslések szerint legalább 600, de akár 1000 gyereke is születhetett az évek alattForrás: Youtube