Egy anya legfontosabb célja, hogy megvédje a gyermekét, megóvja a világban fellelhető rossztól. Ám előfordulnak olyan szélsőséges anya-gyermek kapcsolatok, amelyek rácáfolnak erre. Ilyenkor érdemes hátralépni egyet, és megpróbálni megérteni vagy épp csak feldolgozni azt, hogy miként és miért képes egy anya a gyermekével együtt gyilkolni.

Az erőszakos bűncselekmények javarészét férfiak követik el, épp ezért hátborzongatóak az alábbi esetek, amelyekben nem elég, hogy az elkövetők nők, ráadásul még anyák is, akik saját gyermekükkel együtt követtek el gyilkosságokat. Az ilyen esetekről ritkán lehet hallani, és nem azért, mert elvétve fordulnak elő. Egy olyan bűncselekményre, amelyben családtagok az elkövetők, jóval később derül fény. Ennek egyszerű az oka: a feltétel nélküli lojalitás a család felé. 

A kannibál anya-fia páros  

Ljudmila és Alekszandr Spesivcev a külső szemlélő számára remek embereknek látszódtak. Mindenkit váratlanul ért, amikor kiderült, hogy legalább 19 gyilkosságot követtek el 1991 és 1996 között. Alexander úgy gondolta, az ő feladata megtisztítani Oroszországot, anyja pedig támogatta ebben a missziójában. Gyerekeket, fiatal lányokat csaltak az otthonukba, majd Alekszandr megverte, szexuálisan bántalmazta, végül megölte őket. Gyakran ettek is áldozataikból, sőt, különböző dísztárgyakat is készítettek belőlük.

Az anyát, Ljudmilát 13 év börtönre ítélték, a fiát őrültnek nyilvánították, és pszichiátriai kezelésre ítélték.

Alekszandr SpesivcevForrás: Murderpedia

Furcsa anya-fia kapcsolat  

Sante Kimes és fia, Kenneth Kimes, Jr. remekül egymásra találtak a téveszméikben és az ágyban. Ez utóbbi esetén csak az biztos, hogy anya és felnőtt fia egy ágyban aludtak, arra, hogy sor került-e köztük bármiféle szexuális kapcsolatra, nincs bizonyíték. A bíróság összesen 117 vádat emelt ellenük; többek közt 2 gyilkosság, rablás, biztosítási csalás és rabszolgaság. Ketten együtt összesen végül több mint 100 évet kaptak. Az anya 2014-ben meghalt, a fia azonban a mai napig börtönben van. Az ítélet óta eltelt időben Kenneth elismert egy 3. gyilkosságot is, amellyel annak idején meggyanúsították őt és édesanyját, de soha nem indult ellenük eljárás.

Sante Kimes és Kenneth KimesForrás: Murderpedia

 

Forrás: http://murderpedia.org
Gyilkos gyerekek – a brutalitás nem ismer határokat
Bebizonyítjuk, hogy léteznek pszichopata gyerekek, és közöttünk élnek. Mégis ki más lenne képes azokra a borzalmakra, amiket ezek a gyerekek elkövettek? Olvasd tovább a cikkünket, és tudd meg, hogy mivel kerülhetett be egy 3 éves az összeállításunkba.

  

"Kicsim, megöltem valakit, segíts!"    

A jó gyerek mindig szót fogad az édesanyjának. Így volt ezzel John McAlinden is, akit anyja egy nem túl szokványos kéréssel hívott fel egy este. Edith McAlinden röviddel a börtönből való szabadulása után gondolta, hogy csap egy görbe estét otthon az akkori barátjával (David Gillespie) és a férfi két kollégájával (Anthony Coyle és Ian Mitchell). Ám az este nem úgy ért véget, ahogy azt eltervezték. A sok alkohol és a heves természetük hamar vitát szított Edith és David között. Hirtelen előkerült egy kés, amelyet a nő barátja combjába szúrt, elvágva a nagy artériát. David hamar elvérzett, Edith pedig pánikba esett.

Felhívta a fiát, aki azonnal az anyjához sietett egy barátjával, Jamie-vel együtt. Érkezésükkel az események újabb fordulatot vettek, ugyanis Edith attól félt, hogy visszakerül a börtönbe, így megkérte fiát, hogy tüntesse el a szemtanúkat. John leszúrta Mitchellt, majd a fejét kezdte el ököllel ütni. Ezalatt Coyle megpróbálta elbarikádozni magát a hálószobában, de nem járt sikerrel; John és barátja halálra verték. A triót elfogták – egy szomszéd bejelentése után –, és életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték őket.

Edith McAlinden és John McAlindenForrás: Murderpedia

A sorozatgyilkos család  

Az orosz Tarverdijeva–Podkopajev família egyfajta bűnözői csoportként működött. A négytagú család feje, az egykori óvodapedagógus és anya, Inessza Tarverdijeva volt – a rangsorban lánya, Viktoria követte őt. Igazán könyörtelenek voltak; nem csupán áldozataik csapdába ejtését és meggyilkolását, de kínzásukat is élvezték. Inessza és Viktoria saját bevallása szerint a család legalább 30 embert ölt meg. Az áldozataik között volt két tizenéves lány is, akiket kegyetlenül megkínoztak, majd megöltek. Végül elfogásukkor az apát (Roman Podkopajevet) lelőtték, Inesszát, az anyát pedig megsebesítették.

Az orosz család egyfajta bűnözői csoportként működöttForrás: Youtube