A biztonsági kamerák tekinthetők áldásnak vagy átoknak. Egyrészt megadják az otthonunk feletti kontroll érzését, amikor távol vagyunk, másrészt kézzelfogható bizonyítékokkal szolgálnak egy esetleges betörés vagy bűncselekmény alkalmával. Sőt, már egyre több bébiőr is készít valós idejű felvételeket. Bizonyos esetekben azonban inkább fejfájást és felesleges félelmet idéznek elő az emberben, amikor ad hoc visszanézi a felvételeket.

Már itthon is egyre többen szereltetnek fel a házon kívül és belül is biztonsági kamerákat, de az amerikai családi házakban ez szinte már alapfelszereltség. Az általuk megörökített felvételek sok horrorfilmnek alapját is képezik, de a valóság se marad el messze tőlük. 

A biztonsági kamerák felvételei gyakran szolgáltathatnák egy horrorfilm alapját isForrás: giphy.com

Amikor valami rémisztő dolgot vélünk felfedezni a rögzített képeken, egy pillanatra azt gondolhatjuk, bár ne is láttuk volna soha, nyugodtabban aludnánk – vagy mégsem? A következő biztonsági kamerás felvételek épp ilyen jeleneteket mutatnak be. A legfélelmetesebb bennük az, hogy a valóságot látjuk rajtuk. 

Felkavaró biztonsági kamerás felvételek következnek 

1. A bébiőr megörökítette, ahogy a betörő egy darabig elidőz a kiságy mellett, és nézi a benne édesen alvó babát. Nem lettünk volna a szülők helyében, amikor másnap visszanézték a felvételt. 

Forrás: Youtube

2. Íme, egy betörő, aki a házból ugyan csak egy telefont vitt magával, de az, hogy késsel a szájában mászik a földön, teljesen más szándékot feltételez részéről. Mi lett volna, ha a lakók felébrednek?

Forrás: Youtube

3. Szombat délelőtt egy anya a gyermekével épp mesét nézett, majd hirtelen egy férfi rontott be hozzájuk és nekiesett a nőnek, ott ütötte, ahol érte. Érthetetlen. 

Forrás: Youtube

4. Egy férfi reggel nyitva találta a bejárati kaput. Megnézte az este készült felvételeket, és látta, hogy egy bohócnak öltözött férfi próbált hozzá éjjel bejutni, késsel a kezében. Azóta biztosan kétszer ellenőrzi, hogy mindent jól bezárt-e. 

Forrás: imgur.com
Forrás: Origo
Öt jel, hogy nem vagy egyedül az otthonodban
Furcsa zajokat hallasz? Megmagyarázhatatlan villanásokat látsz? Sokan tapasztalnak az otthonukban furcsa jelenségeket. Valaki legyint ezekre, más túlvilági üzenetként tekint rájuk. Te melyik csoportba tartozol? Mutatjuk a kísértetjárta házak ismérveit!

5. Egy kislány arra panaszkodott, hogy valaki van a szobájában. Az anya felszerelt egy kamerát, de egész biztosan nem arra számított, amit látott. A mozgó felvételen látszik, ahogy a kép jobb oldalán lévő baba mozog – magától! Ez elég paranormális. 

Forrás: Youtube

6. Már egy éve a családnál dolgozott ez a dada, amikor a szülők azt vették észre, hogy a legkisebb gyerekük elhúzódik tőle. Ekkor felszereltek egy kamerát. Amikor visszanézték a felvételeket, döbbenten látták, hogy amikor ez a csöppség sírni kezdett, a dada egy törülközőt tömött a szájába. Azonnal megváltak tőle, és feljelentették.

Forrás: reddit.com

7. Egy pár elaludt a tévé előtt, másnap pedig észrevették, hogy az egyikőjük pénztárcája eltűnt. Visszanézték a biztonsági felvételeket, a kamera felvett egy kapucnis idegent, aki hosszú percekig nézte őket, majd elvette a tárcát, és elment. Ez elég hátborzongató. 

Forrás: Youtube

8. Egy háromgyerekes anya, amikor megnézte a biztonsági kamera az előző esti felvételét, joggal rémülhetett meg. Egy alakot látott rajta, aki ugyan nem próbált betörni hozzájuk, de hosszasan állt a bejárat előtt, és nézte a házat. Vajon mit akarhatott? 

Forrás: reddit.com