Az idegen bébiszitter helyett sok szülő bízza inkább gyermekét egy közeli barátra vagy egy számára megbízhatónak ítélt ismerősre. Azt gondolják, így nyugodtak lehetnek, hisz a legjobb barátnő, aki maga is anya, egész biztos úgy vigyáz majd rá, mint a sajátjára. Az alábbi esetekben, sajnos tévedtek. 

Pokoli bébiszitterekről korábban írtunk, ám vannak esetek, amikor nem egy idegen felvigyázó hozza a családi fészekbe a tragédiát. Képzeld el, hogy rábízod egy barátodra a gyermekedet, amikor azonban hazaérsz, mindenfelé rendőröket látsz. Pánikszerűen berontasz a lakásba, és ott találod a lepedővel letakart kis élettelen testét. A düh és a fájdalom mellett rengeteg kérdés is felmerül benned; „Pont ő? Miért? Megbíztam benne, hogy tehetett ilyet?” 

A következő történetekben a szülők egy bizalmasukra bízták gyermeküket, de jobb lett volna, ha nem teszik. 

A mai napig nem tudni, mi történt pontosan

A 26 éves Marquita Burcht arra kérték, hogy néhány napig gondoskodjon a barátja gyermekéről. Pénteken május 25-én a rendőrség telefonhívást kapott Burchtól. Azt állította, hogy a rábízott gyermek eltűnt, amíg a parkban játszottak. A tűzoltók, a rendőrök és néhány szomszéd öt órán át keresték a gyermeket. A rendőröknek gyanús lett Marquita viselkedése, így kérdezgetni kezdték. Amikor több ellentmondásra is rávilágítottak a történetével kapcsolatban, a nő vallani kezdett.

Marquita BurchForrás: Fox19

Azt állította, hogy a 13 hónapos kisgyereknek – három nappal az álbejelentés előtt –, lefekvéskor lázcsillapítót adott. Azt hitte, mélyen alszik, de éjszaka a kicsi felébredt, és valahogy leesett a lépcsőn. Megijedt, betette a gyermek holttestét egy szemeteszsákba, majd elvitte az unokatestvére házába, és ott elrejtette. Azt, hogy ténylegesen mi történt azon az estén, a rendőrség sem tudta biztosan megállapítani, mivel Bruch megcsonkította a kisgyermek holttestét. 

19 és fél év börtönbüntetésre ítélték gyermek veszélyeztetése, gondatlanság és a holttest meggyalázása miatt. 

Öt éve nem született ítélet

Képzeld el, hogy rábízod a gyermekedet a legjobb barátnődre, aki ugye sose ártana neki, hiszen ő maga is anya. Azonban Elzbieta Plackowska ezek ellenére sem volt jó választás. Plackowska férje teherautó sofőr volt, aki gyakran volt távol a családjától. Sajnos az ő vélt vagy valós bűnei miatt, azon a végzetes napon közös hétéves fiuknak, Justinnak és a barátnő ötéves kislányának, Oliviának kellett megfizetnie. Elzbieta megölte a fiát, aminek sajnos tanúja volt a kislány is, akire vigyázott, így vele is végzett. A két kisgyermeket összesen 150-szer szúrta meg. Kezdetben Plackowska azt állította, hogy ártatlan, de végül beismerte, hogy meggyilkolta a gyermeket, hogy bosszút álljon a férjén. 

Elzbieta PlackowskaForrás: DUPAGE COUNTY SHERIFF'S DEPARTMENT

Nem volt boldog a házasságában. Azt érezte, nem úgy bánik vele a férje, ahogy azt megérdemelné, és ezt a megoldást választotta a visszavágásra” – mondta Louis Cammiso őrmester a naperville-i rendőrségtől.

Bár ez a szörnyű kettős gyilkosság 2012-ben történt, az ügyben még mindig nincs végleges döntés. Ha elmebetegség miatt – mivel ügyvédje ezzel érvel – nem beszámíthatónak minősül, akkor nem is ítélhető el. Ám, Elzbieta Plackowska ellen akkor is elrendelhető zárt pszichiátriai intézetben való elhelyezés a bűncselekmény maximális börtönbüntetésének idejére, ami az ő esetében életfogytiglan. 

Forrás: AFP
5 eset, amikor a gyilkos megúszta
Egyes rejtélyes halálesetek sokáig tartják lázban a médiát és a közvéleményt, sokszor azonban még ez sem segít a rendőröknek a bűnügyek megoldásában. Íme, a leghátborzongatóbb máig megoldatlan ügyek – csak erős idegzetűeknek!

Az igazi péntek 13

David McGreavy, „Worcester szörnye” meggyilkolt három kisgyermeket, akikre 1973. április 13-án, pénteken vigyázott. Az akkor 21 éves David a Ralph család albérlője volt, de nem telt bele sok időbe, és már barátként tekintettek rá. Nem csupán a szülők, a gyerekek is megbíztak benne. McGreavy gyakran és sokat ivott, aznap este is a kocsmában ült, amikor Clive Ralph érte ment, hogy vigyázzon a gyerekekre – akik már aludtak –, míg ő elmegy a feleségéért a munkahelyére.

Aznap este tíz óra körül a legfiatalabb gyermek, a kilenc hónapos Samantha sírni kezdett, David elvesztette a fejét, és annyira megverte, hogy a kislány meghalt. Ezután a négyéves Paulót megfojtotta, a kétéves Dawn torkát pedig elvágta. Ez azonban nem volt elég kegyetlen a számára: a holttesteket kivitte a szomszéd kertjébe, és a kovácsoltvas kerítéshez támasztotta őket.

David McGreavyForrás: Wikipedia

Mindenki, aki ismerte, tudta, hogy szereti a gyerekeket” – nyilatkozta Tom McGreavy, David apja, aki értetlenül állt fia tette előtt. A gyilkost hajnali három óra körül fogták el, a Ralph ház környékén sétálgatott. Először tagadta, de végül beismerte a testvérek megölését. Tettét a kislány sírása miatti ingerültségével magyarázta. David McGreavyt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

A dada, aki magával is megpróbált végezni

A jómódú Krim család a felső West Side-on élt. Három gyermekük mellé dadát fogadtak, és szinte már családtagként kezelték. Yoselyn Ortega részéről azonban az érzés nem volt kölcsönös. Mint azt később a rendőröknek elmondta; szívből gyűlölte a munkaadóit, mert gazdagok voltak, és megmondták neki, mit és hogyan tegyen.

Azon a bizonyos napon az anya, Marina Krim a legidősebb gyermekét úszásórára vitte, és a dadára hagyta a két kisebbet. Nem gondolta, hogy vele bármi bajuk eshet. 

Yoselyn Ortega a Krim csalás két idősebb gyermekével, Nessie-vel (balra) és Luciával (jobbra)Forrás: murderpedia.org

Amikor azonban hazaért, elhűlve látta, hogy a hatéves Lucia és az egyéves Leo a kádban fekszik, a víz pedig vörös körülöttük a vérüktől. Ekkor Ortega, Marina előtt, felvágta mindkét csuklóját, és beleszúrt a saját nyakába. A két kisgyermeket és a dadát is kórházba szállították, de a gyerekeket már nem sikerült megmenteni. Yoselyn Ortega kettős gyilkosság miatt életfogytiglani börtönbüntetését tölti.