Ki hinné, hogy egy sorozatgyilkos, aki nőket erőszakolt és ölt meg, vagy épp fiatal fiúk testéből evett, a börtönben naponta több szerelmes levelet és házassági ajánlatot is kap. Bizony, ez a jelenség nem új keletű, a szexuális deviancia ezen formája már régóta ismert, és emiatt több házasság is született gyilkos és rajongója között.

A hübrisztofília, más néven Bonnie és Clyde-szindróma egyfajta szexuális deviancia. Lényegében kóros vonzódást jelent olyan bűnözők iránt, akik súlyos bűncselekményeket követtek el – mint például gyilkosság, erőszak. A rajongók szexuális vágyat és komoly érzelmeket táplálnak a rajongott erőszaktevő irányában, azonban szerelmük a legtöbb esetben plátói marad. A börtön azonban nem választhatja el őket teljesen imádatuk tárgyától, előszeretettel írnak szerelmes, szexuális tartalmú leveleket, de akadnak olyanok is, akik érzelmeiket illetően viszonzásra lelnek, sőt akár még feleségül is mennek például sorozatgyilkosokhoz.

Forrás: Thinkstock

A Mentális rendellenességek kórmeghatározó és statisztikai kézikönyve számos parafíliát – szexuális devianciát – tart számon, amelyeket mentális zavarként kezel. Attól, mert mondjuk képes vagy elvonatkoztatni egy ember tetteitől, és úgy önmagában nézve jóképűnek, szépnek, vonzónak tartod, még nem vagy hübrisztofíliás. Az számít ugyanis rendellenes szexuális viselkedésnek, amikor csak az adott deviáns módon tud az illető felizgulni, kielégülni.

Rajongott sorozatgyilkosok

Richard Ramirez – Újdonsült felesége szerint ő egy jó ember

Richard Ramirez, az egyik legbrutálisabb amerikai sorozatgyilkos, aki magát sátánistának vallotta, és 1984-85-ben gyilkolt. Áldozatai lakásába éjjel surrant be, így az „Éjszakai vadász" gúnynevet kapta. 13 embert ölt meg, válogatott módszerekkel és kegyetlenséggel; kés, fegyver, puszta kéz. Több áldozatát meg is erőszakolta. A bíróságon egyfajta büszkeséggel ecsetelte tetteit. Tárgyalásain több nő is feltűnt, akik mind szerelmükről biztosították. Ramirez feleségül is vette egyik rajongóját; Doreen Lioy állította, hogy őrülten szerelmes ebbe a brutális gyilkosba. Kedves, vicces. Szerintem nagyon jó ember. Ő a legjobb barátom. Ramirez 24 évig várta halálbüntetése végrehajtását, végül májelégtelenségben halt meg 2013-ban.

Richard RamirezForrás: Murderpedia

Anders Behring Breivik – Nők százai rajongnak érte

A norvég szélsőjobboldali nézeteket valló tömeggyilkos 77 ember haláláért felelős. 2011-ben, Oslóban először felrobbantott egy autóba rejtett pokolgépet – ezzel 8 ember halálát okozva -, majd pár órával később, rendőregyenruhában Utøya szigetén válogatás nélkül kezdte agyonlőni a Munkáspárt ifjúsági szervezetének táborozóit, leginkább tizenéveseket. Tettére így reagált; Könyörtelen, de szükséges volt. Breivik évente hozzávetőleg 800 szerelmes levelet kap, és több házassági ajánlatot is. A legfiatalabb önkéntes feleségjelölt 16 éves volt. A világ minden tájáról vannak rajongói. 

Anders Behring BreivikForrás: Murderpedia
Forrás: Thinkstock
Hátborzongató gyilkosságok, amelyeket anyák és gyermekeik követtek el
Egy anya legfontosabb célja, hogy megvédje a gyermekét, megóvja a világban fellelhető rossztól. Ám előfordulnak olyan szélsőséges anya-gyermek kapcsolatok, amelyek rácáfolnak erre. Ilyenkor érdemes hátralépni egyet, és megpróbálni megérteni vagy épp csak feldolgozni azt, hogy miként és miért képes egy anya a gyermekével együtt gyilkolni.

Ted Bundy - Gyermeke is született egy rajongójától

Az egyik leghírhedtebb sorozatgyilkos, aki az 1970-es években, Amerika-szerte gyilkolt. Minimum 30 fiatal nőt erőszakolt és ölt meg – többen állítják, több mint 100 nő haláláért felelős, de azokat nem sikerült rábizonyítani. Általában megfojtotta őket, de volt, akit agyonvert, még nekrofíliával is vádolták Bundyt, aki soha se bánta meg tetteit. Az első tárgyalása után 10 év se telt el, és a halálos ítéletet végrehajtották. Érzed, ahogy az utolsó lélegzet elhagyja a testüket. A szemükbe nézel. Ebben a szituációban az ember Istennek érzi magát.

Ted BundyForrás: Murderpedia

Barátai intelligens, művelt és jóképű férfiként jellemezték, így nem csoda, hogy börtönévei alatt rengeteg szerelmes levelet kapott, sőt, még rajongói klubokat is alapítottak. Carole Ann Boone korábbról ismerte már Bundyt, de szerelme csak a férfi börtönbe kerülése után fokozódott fel. Amíg a második tárgyaláson, a „szimpla rajongók", a sorozatgyilkos áldozatainak öltözve várták a fejleményeket, addig bent Boone épp a gyilkos mellett tanúskodott. Bundy – kihasználva egy akkori floridai törvényt – megkérte a nő kezét, és miután mindketten kimondták az igent, gyakorlatilag házastársakká váltak. Mivel azonban erről hivatalos okirat nem készült, így elviekben az ifjú házasok között nem kerülhetett volna sor intim együttlétre. Ám, a sorozatgyilkos lánya - aki 1982-ben született – másra enged következtetni. Boone azonban nem tartott ki a férfi mellett, és még a halálbüntetés végrehajtása előtt elhagyta.

Jeffrey Dahmer – Az abszolút Nr. 1

Jeffrey Dahmer igazi sztár a Bonnie és Clyde-szindrómások körében. 1978 és 1991 között 17 embert darabolt fel és ette meg a testrészeiket. A rajongókat nem tántorítja el annak a ténye sem, hogy Dahmer homoszexuális beállítottságú volt, áldozatai pedig fiatal fiúk, akiket megerőszakolt, megkínzott, majd feldarabolt. Egyes részeiket megette, másokat a hűtőjében tartott, de a lakását is dekorálta velük. A helyszín átvizsgálásakor a nyomozók közül többen rosszul lettek.

Jeffrey DahmerForrás: Murderpedia

A szadista sorozatgyilkos csupán 3 évet ült le a kiszabott 957-ből, mert az egyik rabtársa agyonverte egy vascsővel. Dahmernek a mai napig számos online rajongói csoportja van, az egyik tag így nyilatkozott: Imádom Jeffet, ha tudnék, visszamennék az időben, és vigyáznék rá, mert megértem és imádom."