Időnként mind ábrándozunk egy kötöttségektől mentes életről, amiben nem kell munkába járni, nincsenek idegesítő szomszédok, nem kell a lakáshitellel foglalkozni, csupán élvezni az életet, és mindig ott ébredni, ahol épp kedvünk tartja. Egy angol férfi ezt megvalósította, nem is akárhogy.

Aaron Goodfellow (27) úgy döntött, nem éli tovább a hagyományos, társadalom által elvárt életet. Ford Transit furgonját egyfajta lakóautóvá alakította, és nekivágott a világnak. Persze ezt nem tette egyedül, ausztrál kedvesével, Sophie Taylorral (24) közösen járják Európát. A pár még Svájcban találkozott, és azóta a hippi életstílust követve, immár több mint 3200 kilométert utaztak együtt.

Aaron Goodfellow kedvesével, Sophie Taylorral együtt járja a világotForrás: Northfoto

Élet egy furgonban  

Az ötlet Shopie-tól származik, aki egy pohár bor felett vetette fel a furgonlakás ötletét. A 2003-as Ford Transitot közösen alakították át úgy, hogy az utazás mellett kényelmes otthon is lehessen. Eddig összesen 800 000 forintnak megfelelő fontot költöttek a jármű átalakítására, és mondhatjuk, hogy remek munkát végeztek. 

Mindkettőnket érdekelnek a sajátunkon kívüli kultúrák, ezért szeretünk folyamatosan utazni, és persze ezért is dolgoztunk megismerkedésünkkor a hazánktól távol"  – mondja Aaron.

Lakókocsival a világ körül - Különleges képek
Egy jól összerakott járgányban biztosan semmiben nem lesz hiányod, hiszen minden kényelmi funkcióval el van látva. Ma egy igazán menő lakóautó belső kialakítása leginkább egy modern jachtéra emlékeztet. Az alábbi galériánkban összeválogattunk néhány különleges darabot.

A világ ellenkező pontjain lévő országokból származó pár szerencsésnek tarja magát, egyrészt mert megismerkedtek Svájcban, másrészt hogy sikerült annyi pénzt összegyűjteniük, hogy most csak utazgathassanak. Aaron és Shophie tervei szerint elhagyják az öreg kontinenst. Franciaország után Spanyolországba és Portugáliába indulnak majd, onnan pedig át Marokkóba, hogy nekivágjanak a Szahara sivatagnak.

/1706/_tala2017626143238