Korábban már írtunk anyákról, akik a legősibb ösztön ellenére, megölték saját gyermekeiket, sőt beszámoltunk olyan esetekről is, amikor a család legjobb barátjában sem kellett volna megbízni. Most olyan ördögi apákat mutatunk be, akik érthetetlen okokból fordultak saját családjuk ellen. Sokkoló tartalom következik!

Ronald „Candyman” O'Bryan - megölte fiát Halloween éjjelén a biztosítási pénzért

Amikor Ronald O'Bryan annyi adósságot halmozott fel, hogy veszélybe került az otthona, autója és egész egzisztenciája - tette, amit minden apa, vagyis minden beteg és lelkiismeretlen apa tenne – biztosítást kötött a gyermekeire.

Aztán, mint minden normális apa, elküldte a gyermekeit a Halloween éjjeli cukorka vadászatra. A nyolc éves Timothy nem szerette ezt a programot, félt az ijesztő jelmezektől, így várható volt, hogy csak pár háznál fognak cukorkát gyűjteni húgával, az 5 éves Elizabeth-tel. Rögtön a második ház ajtajában egy bohóc várta őket és megkínálta a gyermekeket cukorkával. Ebből nemcsak a célpontok, azaz Ronald gyermekei kaptak, hanem a velük lévő szomszéd csemeték is. Miután este hazatértek, Timothy úgy döntött, lefekvés előtt eszik egyet a bohóctól kapott cukorkából. Panaszkodott az édesapjának, hogy nagyon keserű az íze, így kapott egy kis üdítőt. Hamarosan hányni és görcsösen vonaglani kezdett. Útban a kórház felé halt meg. Miért?

Ronald „Candyman” O'Bryan a biztosítási pénz miatt gyilkolta meg saját fiátForrás: Murderpedia, ABC

Mert az apja úgy döntött, hogy a biztosítási pénzért cserébe annyi cianiddal öli meg a saját gyermekét, amely 2 felnőttnek is elég lett volna.

Szerencsére a többi gyerek nem evett a cukorkából. Tizenöt évvel Timothy halála után Ronald 1984-ben kapta meg a halálos injekciót.

John List: Egy elbűvölő könyvelő, aki eltörölte családját majd eltűnt, hogy újraházasodjon

Mindazok, akik ismerték John List-et, istenfélő, példás családapaként tekintettek rá, aki gondoskodott a beteg anyjáról, elviselte cinikus feleségét, valamint három gyermekét - lányát és két fiát - igyekezett vallásos és tiszteletre méltó légkörben felnevelni. Lelkiismeretes könyvelőnek tartották, aki a felesége kibírhatatlan természete mellett azt is elviselte, hogy az asszony szifiliszes volt, ami megalázó volt számára. Így élt addig, amíg el nem veszítette a munkáját. Ezt a családja előtt is titkolta. Félt a felesége reakciójától, így inkább fogyatékos édesanyja bankszámláját kezdte el lecsapolni, így pótolva az elmaradt bevételeit.

John List brutális módon végzett az egész családjával, majd újraházasodottForrás: Murderpedia

Amikor a dolgok nem változtak, és továbbra sem kapott munkát, John egy pisztollyal végzett a feleségével, lányával és az édesanyjával. Ezt követően elment a fiaiért a fociedzésre, hazavitte és lelőtte őket is. A házat bezárta és egyszerűen eltűnt. Mindez 1971-ben történt. A holttesteket egy hónappal később fedezték fel. A rendőrség nem akadt a könyvelő nyomára egészen 1989-ig, amikor is az egyik szomszédja felismerte az Amerika Legkeresettebb Bűnözői című műsorban közzétett fénykép alapján. Ekkorra John List már újranősült és Bob Clark néven élt. Miután letartóztatták, az esküdtek öt egymást követő életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték. 2008-ban halt meg a börtönben - 82 éves korában.

William Bradford Bishop: aki egy furkósbottal verte halálra mindhárom fiát és a család többi tagját, majd eltűnt

Mi játszódhat le egy apa fejében, aki megöli 3 gyermekét, a feleségét és az anyját is? Ez a kérdés feltétlenül felötlik bennünk, amikor meghalljuk William Bradford Bishop nevét és családjának történetét. A rendőrség 1976-ban fedezett fel 5 elégetett emberi maradványt - 2 felnőttét és 3 gyermekét. A holttesteket nem tudták azonosítani. A hatóságok óriási erőfeszítést tettek az ügy felderítése érdekében, 8 nap múlva el is jutottak William Bradford Bishop házába, ahol a véres bűncselekmény helyszínét felfedezték. Így derült ki, hogy a véres és elégetett holttestek a férfi felesége, anyja, és 3 fia, akik 5, 10 és 14 évesek voltak.

William Bradford Bishop egy furkósbottal verte halálra mindhárom fiát és a család többi tagját, majd eltűntForrás: FBI, Youtube

Szörnyű tettét egy kalapáccsal követte el. Módszeresen agyonverte a család összes tagját, míg azok aludtak. A rendőri tisztviselők azt állították, hogy soha nem láttak még ilyen féktelen mészárlást, mint ami a fiúk szobájában fogadta őket, minden csupa vér volt, még a mennyezeten is voltak kalapácsjelek, közvetlenül a emeletes ágy felett.

Bishop még mindig az FBI legkeresettebb listáján van, azonban máig nem sikerült elfogni. 2017. augusztus 1-jén a Bethesda hentesének keresztelt férfi 81 éves lesz.

Jeffrey MacDonald: „Nem én öltem meg a lányaimat és terhes feleségemet, Manson utánzó hippik tették!”

Dr. Jeffrey MacDonaldnak két lánya és egy gyönyörű várandós felesége volt, aki egy kisfiúval volt terhes. A korábbi katonai orvos köztiszteletnek örvendett. Miután egy késsel kivégezte a családját, saját magát is megsebesítette, majd hívta a rendőrséget. A helyszínen szúrt sebbel találták meg a férfit, zúzódásokkal és agyrázkódással. Senki sem gyanakodott rá és szabad emberként élhette tovább életét. Később a helyi kórház igazgatója lett.

Dr. Jeffrey MacDonald egy késsel végezte ki egész családját, majd magát is megsebesítette, hogy ne rá gyanakodjanakForrás: crimesarchive.net

Aztán elkövetett egy hibát. Nyilatkozott egy tévés show-ban, és azon viccelődött, hogy a hatóságok az ügy elején gyanakodtak rá – apósa ezt gyanúsnak és felettébb ízléstelennek találta, bár kezdetben hitt vejének. Állítólag panaszt nyújtott be, és az ügyészség tüzetesebben kivizsgálta a „túlélési” történetét, majd vád alá helyezték és bűnösnek is találták mindhárom gyilkosságban. Még mindig a büntetését tölti, bár sokan hisznek az ártatlanságában, sőt börtönévei alatt újra is házasodott.

Josh Powell: Egy feleség eltűnése, amely fiainak halálához vezetett

Amikor Susan Powell 2009-ben eltűnt, a gyanú a férjére, Josh-ra terelődött, mivel egy ideje problémákkal küzdöttek a házasságukat illetően. Miután felesége eltűnt, olyan írásbeli bizonyítékokat találtak, melyekben felesége említést tesz Josh agressziójáról. Ennek hatására 2 fiát elvették tőle és Susan szüleinek gyámsága alá helyezték őket.

Josh Powell felesége, Susan eltűnése után meggyilkolta mindkét kisfiát majd magával is végzett - feltehetőleg a feleségét is ő ölte megForrás: Youtube, Wikipedia

2012-ben, miután a rendőrség közel került ahhoz, hogy Josh-hoz kösse feleségének eltűnését, a férfi megvadult. Amikor gyermekeivel találkozott a felügyeletet ellátó szociális munkást bezárta, majd egy szekercével megölte 2 fiát és magával is végzett. Susan testét soha nem találták meg, még mindig eltűnt személyként van nyilvántartva. Később Josh apját és testvérét is letartóztatták, mivel a rendőrségi nyomozás alapján alapos volt a gyanú, hogy ők is részt vettek Susan eltűntetésében. Josh testvére öngyilkosságot követett el.