A tragédiák akkor a legsokkolóbbak, ha váratlanul történnek meg, mindenféle előjel nélkül. A következőkben 5 történetet és 5 szörnyű sorsot mutatunk be, de nem csupán szavakkal! Hátborzongató látni azokat az embereket, akik a képek vagy épp videó elkészülte után pár perccel meghaltak.

Robert Dwyer

Robert Budd Dwyer az 1980-as évek elején a Pennsylvania állam szenátusának tagja és pénzügyminisztere volt. Korrupciós ügybe keveredett, és hiába tartott ki ártatlansága mellett, 1986 december végén megszületett a döntés: bűnös. Az ítélet kihirdetését – amely akár 55 év börtön is lehetett volna – 1987. január 23-ára tűzték ki. Dwyer előtte egy nappal sajtótájékoztatót tartott, és médiatörténelmet írt. Több mint fél órán át olvasta fel a 21 oldalas közleményét, amelyben továbbra is ártatlanságát bizonygatta, majd a szájába vette 375-ös Magnum fegyverét, és lelőtte magát.

A videót csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!

Pavel Kashin

A parkour az utóbbi években rendkívül népszerű sportággá vált. A hadsereg kiképzésén alapszik, a lényege, hogy az ember egyik pontról a másikra a lehető leghatékonyabb módon jusson el, függetlenül attól, hogy milyen akadályok vannak az útjában. Pavel Kashin kiemelkedő alakja volt ennek a veszélyes utcai sportnak. Nem törődött azzal, hogy ebbe bizony már sokan belehaltak - elég egy kis figyelmetlenség, vagy épp a túlzott önbizalom. Egy szentpétervári, 16 emeletes ház tetején Pavel utolsó szaltóját látjuk ezen a képen. Miután sikeresen megcsinálta a „mutatványt", elvesztette az egyensúlyát, és lezuhant.

Pavel Kashin halálos ugrásaForrás: Youtube

A Challenger katasztrófája

1986. január 28-án következett be a NASA első olyan tragédiája, amely űrrepülés közben történt. A Challenger űrrepülőgép 73 másodperccel a felszállás után megsemmisült. A fedélzetén tartózkodó hét űrhajós azonnal szörnyethalt: Gregory Jarvis, Francis Scobee, Judith Resnik, Michael Smith, Ellison Onizuka, Ronald McNair és az iskolai tanár, Christa McAuliffe.

A Challenger legénységeForrás: AFP

A későbbi vizsgálatok során megállapították, hogy az egyik gyorsítófokozat tömítőgyűrűje okozta a balesetet.

Uh, őőő... - ezt rögzítette utoljára a fedélzeti hangrögzítő, szinte egy időben a tragédiával.

A Challenger űrrepülőgép egy perccel a robbanás előttForrás: AFP/Bob Pearson

A Lambert-tragédia

1943. augusztus 1-jén, vasárnap mintegy 10 000 ember gyűlt össze a St. Louis-i Lambert Fieldben, hogy egy vitorlázórepülést nézzen. Több helyi méltóság is a fedélzetén volt, köztük St. Louis polgármestere, William Dee Becker, aki egy riporterrel azon viccelődött, hogy "mindenki csak egyszer halhat meg" és "mindannyian meghalunk". A vontató repülőgép 2000 méterre vitte fel a vitorlázót, majd elengedte. Pár pillanat múlva a jelenet káoszba fordult, amikor a vitorlázó jobb oldali szárnya hirtelen leszakadt. A rémült tömeg tehetetlenül nézte, ahogy a gép a földbe csapódik, és az összes utasa meghal.

A Lambert-tragédia - a repülőgép fedélzeténForrás: Imgur

Regina Kay Walters

Regina mindössze 14 éves volt 1990-ben, amikor ő és 18 éves barátja elhagyta Pasadenát, Texas államot. Azt tervezték, hogy elszöknek Mexikóba. Szerencsétlenségükre beszálltak egy Robert Rhoades nevű teherautó-sofőr mellé. Rhoades, az őrült sorozatgyilkos fiatal nőkre vadászott. Megkínozta, megerőszakolta, majd válogatott módszerekkel megölte áldozatait. Feltehetően megölte Regina barátját, őt magát pedig több napig fogva tartotta. Miután a haját levágta, fekete ruhába és cipőbe kényszerítette, meggyilkolása előtt még készített pár fényképet a lányról a beteges gyűjteményébe. 

Csupán pár hónappal később, egy országúti rutinellenőrzéskor tartóztatták le a férfit.  A járőr meghallotta, ahogy valaki segítségért kiabál a kamion hátsó részéből. A rendőr azon az áprilisi napon nem csupán annak a fiatal lánynak az életét mentette meg, hanem a leendő áldozatokéit is – hiszen Rhoades magától sosem állt volna le. A nála talált fényképek közt találták Regina fotóját is.

Robert Ben Rhoades által készített kép Regina Kay WaltersrőlForrás: criminalminds.wikia.com