Amikor feladjuk a levelünket, 1-2 nap alatt odaér a címzetthez. Ám a levél útja időnként kalandosra sikerül. Sok film és sorozat is foglalkozott már az elveszett, címzett vesztett levelekkel, de az élet, időnként igazi csodákkal szolgál. Ilyen történeteket szedtünk össze, melyek egyszerre érdekesek és szívet melengetőek.

 62 évvel később ért célt egy képeslap Angliában 

Ez a képeslap, igen sokat váratott magára, egész pontosan 62 évet. Lynn Harter a napi postaláda ürítés után, a szokásos levelek között meglepődve látta meg, az 1955-ben feladott képeslapot.

Ez a levél 62 évet váratott magára, de végül megérkezettForrás: Northfoto

A lapot, melyen az edinburghi vár szerepel, azonban nem neki, hanem a ház korábbi tulajdonosainak, Philipsonéknak címezte, egy bizonyos Madge Johnson. Ám ők, már rég nem élnek a Garstangban található házban. Lynn megpróbálta felkutatni az eredeti címzetteket. Annyit tudott meg, hogy Helen Philipson már jóval a levél feladása előtt, 1951-ben meghalt, férje, William – aki nyugdíjazott őrmester volt - pedig 1961-ben. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy a „Philipsonék” címzés alatt netán egy újranősülés sejthető, vagy Magde Johnson nem is tudott Helen haláláról?

Lynn egyébként szeretné felkutatni a család még élő rokonait, de ha nem sikerül, akkor kiemelt helyet kap ez a 62 évvel később kézbesített képeslap, az asszony gyűjteményében.

Lynn HarterForrás: Northfoto

 Le a kalappal a postás előtt  

Izlandon egy turista megszállt egy farmon, majd később szeretett volna egy köszönő levelet írni a tulajdonosoknak, ám időközben se a címükre, se a nevükre nem emlékezett.

Nem adta fel, próbálta kreatívan megoldani a címzést; szerencsére a település nevét tudta, kis térképet is rajzolt és némi leírással is szolgált a címzetteket illetően;

Lovarda, ahol egy dán-izlandi pár dolgozik, három gyermekük van, valamint sok birkájuk, a hölgy a Búðardalurban található kisboltban dolgozik.  

A levél pedig célba ért! Ebben mondjuk nagy szerepe lehetett annak is, hogy Búðardalur összesen 270 lakóval bír, ám a posta és a postás is kitett magáért.

A furcsa címzésű levél célba értForrás: Skessuhornið/Steina Matt

Karácsonyi csoda 

Angliában, egy kémény felújításakor találtak a kőművesek, egy régi, gyűrött levelet. Mikor alaposan megnézték, kedves mosollyal olvasták fel hangosan a címzettet; a Télapó. Az akkor 6 éves David Haylock tisztán emlékszik arra, mikor édesanyjával feltették a kéménybe, hogy a huzat kivigye és elreptesse a Télapónak. David unokái nagyon megörültek ennek, hiszen manapság, egy 70 évvel ezelőtt kézzel írt levélre bukkanni igazi kincs.

Ám a történet szépségét a levelet megtaláló kőműves figyelmessége adja. Ő ugyanis beszerzett mindent, a kisfiú kívánságlistájáról - dob, doboz kréta, papucs, nyakkendő, tolltartó, katonák és indiánok. A 76 éves David könnyekig hatódott a gesztuson.