Érkezik a Vogue szeptemberi száma: négy címlapon pózol Jennifer Lawrence

Vogue festőművész szeptember
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aki látta A szeptemberi kiadás (The September Issue) című filmet, az pontosan tudja, hogy a divatmagazinok szeptemberi száma kiemelkedően fontos. Nem egy a sok közül, hanem a legjelentősebb szám egész évben: ahogy mondani szokás, a szeptember a divatvilág januárja. Éppen ezért évről évre nagy figyelem kíséri ezeket a lapszámokat, ráadásul a Vogue fennállásának 125. évfordulóján még nagyobb a felhajtás a világ vezető divatmagazinjának háza táján. 

A Vogue főszerkesztője, Anna Wintour nem aprózta el a jubileumi számot. Egyszerre négy címlappal dobják piacra a szeptemberi kiadást. A címlapok azonban nem arattak osztatlan sikert a divatrajongók körében, pedig a szerkesztők mindent megtettek: a legprofibb fotósokat kérték fel, és egy különleges, még soha nem látott címlappal is előálltak.

Forrás: Vogue

Ennek ellenére kicsit unalmasak lettek a címlapok, ráadásul a címlaplány személye körül is akadtak gondok. Habár többen megjegyezték: "legalább nem megint egy Kardashian került rá", szívesebben láttak volna a 125. szeptemberi kiadáson egy, már nagyobb rangú színésznőt, így merült fel többek között Nicole Kidman neve is.

Forrás: Vogue

A fotó, amin Jennifer Lawrence piros ruhában pózol a Szabadság-szobor előtt, sokak szerint túl egyértelmű, túlságosan egyszerű és sablonos. A fekete-fehér képen kétségtelenül bájos a színésznő, de ez sem a legizgalmasabb címlapfotó, amit valaha láttunk, ahogy a harmadik, arany ruhában pózolós sem lett az. A képeket egyébként tényleg a legnagyobb nevek készítették: Annie Leibowitz, Bruce Weber, Inez és Vindooh.

Forrás: Vogue

A negyedik címlapról is érdemes beszélni, mert tényleg egy igazi műalkotás lett, ami divatmagazinok címlapján egyáltalán nem jellemző: a festőművész, John Currin készített festményt Jennifer Lawrence-ről. Az alkotás egyértelműen a 125. évforduló előtt tiszteleg, hiszen a régi korok francia eleganciája jelenik meg a festményen.

Forrás: Vogue

Ami a lap belső felépítését illeti, természetesen a rengeteg divatanyag mellett Jennifer Lawrence-szel olvasható egy nagy terjedelmű interjú, többek között a legújabb filmjéről, amit a színésznő szerelme, a nála 22 évvel idősebb Darren Aronosky rendezett. Ezek mellett természetesen a sok száz oldalas reklámhirdetésekre is fel kell készülnöd, ha szeretnéd beszerezni a világ legterjedelmesebb és súlyra is legnehezebb divatmagazinját.

Neked melyik a kedvenc címlapod?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.