Manapság számtalan aktív szélsőséges szervezet, banda, vagy épp vallási szekta működik. Mindnek vannak egyedi szokásai, rituáléi. Akadnak köztük, akik a sátánnak mutatnak be emberáldozatokat, vagy szemétevésre kényszerítik tagjaikat. Vannak ismertek, de a legtöbbről alig lehet tudni valamit. A titkok a mindennapjaik részét képezik, ám időnként kiszivárognak információk – nem ritkán szándékosan, hogy növeljék a velük kapcsolatos félelmeket.

Bemutatunk néhány amerikai csoportot, melyek működése agresszív és céltudatos.

MS-13 Banda  

Az MS-13 banda (aka Mara Salvatrucha, aka MS), az 1980-as években, Los Angelesben alakult. Jól szervezett és a mai napig működik.

Jelmondatuk: „join us or die", azaz csatlakozz, vagy meghalsz.

Ez jól érzékelteti a tagokkal szembeni elvárásokat is; aki ebből a bandából kilép, az aláírja a halálos ítéletét. A banda tagjain gyakran látni sátánista tetoválásokat. Számlájukra írható több gyilkosság, emberrablás, kínzás és nemi erőszak is. A sátánista kultusz szerves részét képezi a banda életének, több emberáldozatot is beismertek; feláldoztak az ördögnek egy 15 éves lányt is. Könyörtelen és bosszúszomjas banda az MS-13, ami jelenleg 6 országban, több mint 500 000 tagot számlál.

Az MS-13 tagjain gyakran látni sátánista tetoválásokat; számlájukra írható több gyilkosság, emberrablás, kínzás és nemi erőszak isForrás: AFP/Jose Cabezas

Ku Klux Klan  

A Ku Klux Klan (aka KKK, aka Klan) az 1860-as években alakult az Egyesült Államokban. A KKK szélsőséges nézeteiről ismert, mint a fehér dominancia, nacionalista, antiszemita, bevándorlás- ellenesség. Több atrocitás is közvetlenül köthető hozzájuk, melyek célpontjai elsősorban az afroamerikai lakosság. Legaktívabbak az 1950-es, '60-as években voltak. A lángoló kereszt és a fehér lepel, a mai napig része „szertartásaiknak".

A KKK szélsőséges nézeteiről ismert, mint a fehér dominancia, nacionalista, antiszemita, bevándorlás- ellenességForrás: AFP
Forrás: Youtube
Visszautasíthatatlan ajánlat
Vajon igazi volt a lófej az ágyban? És tényleg vattát tömött a szájába Marlon Brando a forgatáson? Miért nem ment el Al Pacino az Oscar-gálára, ahol A keresztapáért jelölték? Különleges információval tisztelgünk a kultikus film előtt; 18 érdekesség A keresztapáról

A Kreativitás Mozgalom

Az 1973-ban Illinois-ban alapított Kreativitás Mozgalom egy neonáci csoport. A wikiwand.com szerint "a fehér embereket egy közös faji valláson keresztül egyesíti." A csoport egy naturalista filozófiát követ, ami az gyakorlatban azt jelenti, hogy életmódjuk egészséges és jól megfontolt. Legfőbb eszméjük azonban az, hogy a legmagasabb jót csak a fehér emberek érdemlik meg. Ez a tétel azt eredményezte, hogy a csoportot fasiszta szervezetnek kiáltották ki. Ben Klassenben, az alapító szerint, az általuk képviseltek;

 

A fehér faj tiszteletére és a túlélésük feltételezett megőrzésére alapulnak.  

Úgy véli, a faji szent háború elkerülhetetlen, a végső és egyetlen megoldás. A fegyverei között lesz politikai, militáns, pénzügyi, erkölcsi és vallási egyaránt.

The Creativity MovementForrás: thecreativitymovement.net

Beavatások

Az Amerikai Egyesül Államokban, csak „Hanzing"-ként emlegetík, és az össze főiskolán, valamint az egyetemen szigorúan tiltják. Ennek ellenére, még ma is folynak olyan beavatási rituálék, melyek során az új diákokat, - akár akaratuk ellenére is - megalázzák, bántalmazzák, helyzetükkel visszaélnek. A legrosszabb esetben a szexuális bántalmazás is része egy ilyen beavatásnak. A legtöbbször a beavatás vezetői maguk is átélték már ezt, így az akkor felgyülemlett frusztrációjukat vezetik le az újakon.

A beavatási szertartások során megalázzák, bántalmazzák az új diákokatForrás: reddit.com

Az ABC News egyik cikkében ezt írja: Az egyik ilyen „Hanzing" alkalmával a diákoknak kérdéseket tettek fel, ha rosszul válaszoltak vodkát kellett inniuk. Kitettek az asztalra több tárgyat is – kést, kalapácsot, dildót -, és kilátásba helyezték, hogyha sok hibás választ adnak, valamelyiket használni fogják."