A bosszú, a fájdalom akkor a legkegyetlenebb, ha az ember nem is számít rá. Így történt ezekkel a férfiakkal is, akik sosem hitték volna, hogy barátnőjük, netán volt kedvesük ilyen eszközökhöz nyúlna. A pszichopaták egyik fő ismérve, hogy az ember elsőre, vagy épp másodikra egész biztos, hogy szimpatizálna vele, nem feltételezné, hogy árthat neki.

A pszichopata ember
Kívülről nem tűnik se rossznak, se gonosznak, sőt! Kifejezetten kedves, simulékony és alkalmazkodó ember látszatát kelti. Lényegében a norma szerinti erkölcsi ítélőképesség híján van, más emberek érzelmeit figyelmen kívül hagyja, nem ismeri se a megbánást, se a bűntudatot, megbízhatatlan, felelőtlen. Gyakran hazudik, érzelmi élete sekély; előszeretettel használja ki partnereit, váltogatja őket.

A nő, aki nem tudta elviselni, hogy exe mással hancúrozzon  

A brit gyári munkás, Ricardo Morias, Tatiana kisasszony kedvese volt, ám később elhagyta őt egy másik nőért. Ekkor a megcsalt fél szörnyű tettre szánta el magát. Ricardo a gyár előtt parkolt autójával. Épp beült a munkanap végén, hogy hazahajtson, amikor beszállt mellé Tatiana. A nő túlfűtött szexuális közeledését azonban a férfi visszautasította. Megkérte, hogy hagyja őt békén, szálljon ki az autójából. Tatianát azonban már elvakította a féltékeny düh, és egy késsel beleszúrt Ricardo péniszébe, majd azzal fenyegette, hogy megöli.  A férfinak sikerült elmenekülnie ugyan, de komoly orvosi beavatkozásra volt szüksége – a varratok egész biztos emlékeztetik majd egész hátralévő életében, hogy óvatosabban kell párt választania. Tatiana Bastos súlyos testi sértésért 32 hónap börtönbüntetést kapott.

Tatiana késsel beleszúrt volt barátja, Ricardo péniszébe, majd azzal fenyegette, hogy megöli (képünk illusztráció)Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock
Pszichopata gyerekek
Legyenek bármennyire kicsik, és tűnjenek bármilyen ártatlannak, pszichopata gyerekek sajnos léteznek. Döbbenetesen okosak, remekül manipulálják a környezetüket, hogy a „felnőttek" minél nehezebben tudják követni, kivel és mit csinálnak. Nincsenek érzelmeik, hidegek és kegyetlenek. Jó hír viszont, hogy akár már óvodás korban is kiszűrhető, hogy melyik gyerek hajlamos az erőszakra, és még idejében be tudunk avatkozni. Elég lenne csak figyelni...

Gyereket akart, a végén csak egy nyelv jutott neki 

Tracy Davies igazán szerette a párját. Azon a bizonyos estén, amikor Mark Coghill születésnapját ünnepelték - kellő mennyiségű alkohol társaságában –, Davies ismét szóba hozta a kisbabaprojektet. Ez nem bizonyult jó ötletnek, mivel a nő nagyon szeretett volna teherbe esni, de nem sikerült. Ez pedig mérhetetlenül frusztrálta. Amikor a férfi megunta a meddő vitát, párját távozásra kérte. 

Davies úgy tett, mint aki ezt elfogadja, de előtte még kért egy csókot, aminek a végén a nő szájában maradt a férfi nyelvének egyharmada; leharapta.

Kristina Nikole Pongracz megverte a 77 éves barátjátForrás: truecrimereport.com

Ezután Coghill a sokktól elájult, majd kis idő elteltével magához tért. Ekkor hívta a mentőket – beszámolva a történtekről -, ők pedig értesítették a rendőröket. Az ajtót Davies nyitotta ki, kezében egy zacskóval, benne a nyelvdarabbal. Amikor a rendőrök letartóztatták a helyszínen, látszott rajta a döbbenet; nem értette, hogy miért teszik ezt vele. 

Az aranyásó, aki megverte a 77 éves barátját  

Kristina Nikole Pongracz egy 28 éves fiatal hölgy, akinek a párja egy nála 49 évvel idősebb férfi, William Herchenrider volt. A turbékoló gerlék Herchenrider hatalmas vidéki birtokán voltak, amikor a rendőrség bejelentést kapott. Mire megérkezetek, Herchenrider a hálószobai padlóján feküdt a saját vérében úszva, mellette szintén véresen Pongracz ájultan. A kórházban azonban kiderült, hogy nőn semmiféle sérülés sincs, a rajta lévő vér a férfitól származott. Pongracz később bevallotta, hogy részeg volt, és a szívszerelmét annak sétabotjával verte – majdhogynem - agyon. Herchenrider súlyos sérüléseket szenvedett, de túlélte. Talán nem is szerette igazán, vagy egyszerűen csak bekattant...

 

Hervey Cleckley , Az egészség álarca (The Mask of Sanity)
A pszichopata tökéletesen szalonképes, pontosan tudja, mennyi szenvedést tud cselekedeteivel okozni környezetének, csak éppen nem törődik vele.

 A barátnő, aki mészárlást rendezett  

Az „elhanyagolt" barátnő megelégelte, hogy barátja rengeteg időt tölt a gép előtt, és pénzt öl egy játékba. Bosszúja olyan kegyetlen volt, amelyet csak azok élhetnek át igazán, akik maguk is szenvedélyesen szeretnek játszani. A nő ugyanis fogta, és szó szerint törölte szerelme World of Warcraft-karakterét. Azt azért nem hinnénk, hogy annyira fájt, mint egy kés a péniszben, de egész biztos, hogy a férfi azóta jobban titkolja a jelszavát a barátnői elől. 

Érdemes megnézni a videón, hogy miként reagált a szenvedő fél: