A meggyilkolt Lauren Hickson családja aláírásokat gyűjt, hogy aki 28 évvel ezelőtt megerőszakolta, megkínozta és megölte a 4 éves kislányt, ne kaphasson feltételes szabadlábra helyezést. Ausztrália nem felejt, internetes petíciót indítottak, hogy megakadályozzák a szörnyeteg szabadulását.

Sydneyben, 1989. május 17-én Neville Towner anyja, a család megszokott bébiszittere vigyázott volna a kis Laurenre, de neki hirtelen dolga akadt, így a kislányt a fiára bízta. Towner azonban ahelyett, hogy megóvta volna, inkább elrabolta a 4 éves kislányt. A Nepean River Caravan Parktól 500 méterre lévő Nepean folyóhoz vitte, ott a fejét egy sziklához ütötte, megerőszakolta, majd vízbe fojtotta.  Apró testét ott hagyta a vízparton, ahol nem sokkal később megtalálta az eltűnése után alakult kutatócsapat. 

Döbbenetes, hogy mivel állt elő ez a gyerekgyilkos!
April Jones 2012. október 1-jén este tűnt el, amikor biciklijével a walesi machynllethi Bryn-y-Gog otthonának kertjében játszott. A nyomozók gyorsan elindították a brit rendőrség történetének addigi legnagyobb keresését; amely közel 110 négyzetkilométeres területen 6 hónapon át tartott. Olvass tovább...

A gyilkosságkor még csak 23 éves férfit a rendőrség rövid időn belül megvádolta, majd a bíróság bűnösnek találta, és életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. Két nappal később a börtönben megpróbált öngyilkos lenni, felvágta a csuklóját. Utána több rabtársa is megtámadta, így átszállították egy másik büntetés-végrehajtási intézménybe. Itt ismét megpróbált végezni magával. Kijelenthetjük, hogy Towner élete nem volt könnyű a börtönben. Az akkori ítélet szerint legkorábban 20 évvel később kérhette a szabadlábra helyezését, amit meg is tett, de akkor azt elutasították. Most azonban sokkal jobbak az esélyei.

Lauren HicksonForrás: change.org
Jurina Hickson, az áldozat édesanyja

Amíg lélegzem, nem fogok neki megbocsátani.

A most 51 éves Neville Towner kiszabadulása ellen Lauren unokatestvére, Robert Miell indította a petíciót, amelyet már több mint 100 ezren alá is írtak. Az ügy több érintettje is kiáll a kezdeményezés mellett. A vezető nyomozó, Steve Ticehurst így nyilatkozott: Az én magánvéleményem, hogy ha valaki elveszi más életét, akkor nem érdemli meg a szabadságot. Laurent elrabolták, megfosztották a családjától, a gyermekkorától, az életétől. Miért van lehetősége bárkinek is, aki ilyet tett, a szabadulásra? Sajnos azonban nem látom, hogy a rendszer változna."