Az ohiói Vernon Barrett Jr. nem fogja elnyerni az év édesapja díját. Érthetetlen szülői fegyelmezési módszerének köszönhetően a lánya élete végéig szenvedni fog a coulrofóbiától (rettegés a bohócoktól).

Barrett 6 éves lányának viselkedése az édesanyja börtönbe kerülése után fokozatosan romlott. Az apja már képtelen volt fegyelmezni, ekkor döntött - végső elkeseredésében!? – a drasztikus bohócálarc mellett. Barrett feltehetően Stephen King Az című regénye nyomán választotta ezt a figurát.

A fiatal apuka nevelési célzattal, bohócnak öltözve kergette meg kislányátForrás: Thinkstock
Forrás: Youtube
Minden idők legjobb Stephen King-filmjei
Rövid időn belül két új, Stephen King-regényből készült filmet is bemutatnak mostanság, ennek apropóján pedig listára gyűjtöttük minden idők talán leghíresebb és legnagyobb hatású horrorszerzőjének eddigi legsikeresebb kirándulásait a moziban. Közte egyáltalán nem csak horrorokkal.

Szombat este 10 óra tájt egy nő parkolt az utcában, amikor beugrott mellé egy kislány. Elmondta, hogy egy bohóc üldözi őt, de szinte azonnal ki is rángatta az autóból egy bohócmaszkos férfi. A nő nem próbált segíteni a kislánynak, de felhívta a 911-et, és névtelen bejelentést tett. A rendőröknek elmondta, hogy ő is nagyon megijedt. 

A 6 éves lány tovább menekült, egyenesen a szomszéd házába.  A 48 éves Dion Santiagótól a rémült kislány azt kérte, hadd maradjon nála, amíg a bohóc elmegy. Santiago lekapcsolta az összes villanyt, kinézett, és látta a bohócmaszkos alakot, ahogy a háza előtt áll. Nem is tétovázott; fogta a fegyverét, kinyitotta az ablakot és kilőtt rajta.

A kislány a szomszéd házához menekült segítséget kérniForrás: Thinkstock

Amikor a rendőrség kiérkezett, abszurd jelenet szemtanúi voltak. Santiago és Barrett ordítoztak egymással, előbbi az ablakában állt, utóbbi még mindig bohócmaszkot viselt. 

Mindkét férfit őrizetbe vették, de nem sokkal később szabadlábra helyezték. Ma kell megjelenniük a bíróság előtt – Barrett félelemkeltés, Santiago pedig fegyverhasználat miatt. A szomszéd fia elmondta a rendőröknek, hogy sok olyan hírt és videót láttak mostanában, amiben bohócnak öltözött emberek üldöztek másokat, próbáltak betörni valahová. Ezért ijedt meg annyira az apja, és használta a fegyverét.

Mind az apát, Vernon Barrett Juniort és a szomszéd férfit, Dion Santiagót őrizetbe vettékForrás: Police Handout
Forrás: giphy.com
8 felkavaró biztonsági kamerás felvétel
A biztonsági kamerák tekinthetők áldásnak vagy átoknak. Egyrészt megadják az otthonunk feletti kontroll érzését, amikor távol vagyunk, másrészt kézzelfogható bizonyítékokkal szolgálnak egy esetleges betörés vagy bűncselekmény alkalmával.

Barett elmondta, hogy a bohócmaszkkal szerette volna a lányát megijeszteni, azt várta, hogy emiatt majd jobban fog viselkedni. 

Ám a terv kicsúszott a kezéből, elismerte, hogy túllőtt a célon. A kislányt ideiglenesen Barrett élettársánál helyezték el.

A kislány úgy megijedt, hogy kirohant az otthonából, idegenektől próbált segítséget kérni, miközben érezhetően fogalma sem volt arról, hogy az apja viseli a bohócmaszkot. Egyszerűen csak azt érzékelte, hogy egy félelmetes alak üldözi őt. Döbbenetes, hogy valaki komolyan azt gondolta, ez egy jó fegyelmezési módszer.