A legtöbb paranormális szakértő azt mondja, hogy sokkal jobban kapcsolódunk a láthatatlan világhoz, mint gondolnánk. Van, aki csupán hisz benne, és van, aki meg is tapasztalta. Sőt olyanok is akadnak, akik „vadásznak” a paranormális jelenségekre. A következőkben olyan képeket mutatunk be, amiktől nem biztos, hogy nyugodt lesz az éjszakád.

A világ energiákból áll, de nem mindegyik látható szabad szemmel. Általában úgy vélik, hogy a szellemek vagy szellemi megjelenések az elhunyt emberek és állatok energiája. Egyszerűen a környezetüknek megfelelően nyilvánulnak meg.

Általában úgy vélik, hogy a szellemek vagy szellemi megjelenések az elhunyt emberek és állatok energiájaForrás: Giphy

Az a tény, hogy a kísérteteket nehéz lefotózni, vagy épp filmre venni, abszolút érthető a paranormális kutatók számára. Mint mondják, az energia, melyből felépülnek, nagyon gyorsan mozog, akár másodpercenként képes megváltoztatni a helyét. Gyakran előfordul, hogy meglátnak valamit a szemük sarkában, de mire odafordulnak, és kattintanak, a képeken már nem látszik semmi.

A szellemeket azonban nem kíséri törvényszerűen jelenés – rossz szagok, indokolatlan hangok, repkedő tárgyak, furcsa alakok. Veled előfordult már, hogy otthon hirtelen nyomasztó érzésed támadt? Mintha figyelnének, vagy körülvenne valami ismeretlen erő. Ez is utalhat arra, hogy épp egy természetfeletti jelenés részesévé váltál.

Következzenek a szellemfotók 

Egy családi ház, ahol a tinédzser lány mögött egy különös árnyalak lebeg. A képet a számítógép webkamerája készítette. Vajon mit szólt hozzá az, aki a másik gépnél ült?

Forrás: imgur.com

Egy amerikai „szellemvadász” sorozatban, egy olyan kaliforniai házba látogattak a kutatók, ahol számos ember meghalt az évek során. Az okok közt épp úgy szerepel természetes halálnem, mint öngyilkosság. Az akkori bérlők furcsa dolgokat tapasztaltak, a csapat figyelmét ők irányították a házra. Ennek, a konyhában készült képnek az az érdekessége, hogy maguk a készítők észre sem vették a kutató háta mögött álló kísérteties alakot, amíg a nézői levelek el nem árasztották a szerkesztőséget, az epizód levetítését követően.

Forrás: Youtube
Öt jel, hogy otthonodban nem vagy egyedül
Furcsa zajokat hallasz? Megmagyarázhatatlan villanásokat látsz? Sokan tapasztalnak az otthonukban furcsa jelenségeket. Valaki legyint ezekre, más túlvilági üzenetként tekint rájuk. Te melyik csoportba tartozol?

Egy angol paranormális jelenségeket kutató sorozatban, épp a South Yorkshire-i Wentworth House-t vizsgálták, amikor a kamera előtt hirtelen megjelent egy alak. Csak pár pillanatra tűnt fel, miután a médium felkérte a házban lévő szellemet, hogy mutassa meg magát. Elég hátborzongató.

Forrás: Most Haunted/Living TV

1977 és 1979 között egy londoni ház volt a média figyelmének középpontjában. Az akkor ott élő család azt állította, hogy a két lánytestvér poltergeist szellemi agresszió áldozatává vált. Bár egyes tudósok szkeptikusak voltak, mások meglátogatták az otthont, és kiterjedt kutatást folytattak, beleértve képek és hangfelvételek készítését is. Furcsa kopogások, maguktól mozgó, repkedő tárgyak. A két lány története adta a Démonok között 2. horror alapját.

Forrás: vintag.es

Texasban vásárolt a Cooper család egy nagyon régi házat. A fotó az 50-es években készült, egy családi ünnepen. Amikor a képet előhívták, minden rajta szereplő beleborzongott - egy fejjel lefelé lógó alak is helyet kapott rajta.

Forrás: Youtube

A dolog igazán hátborzongató részét az állam történelme adja. Az 1800-as években, az afroamerikaiakat gyakorta végezték ki úgy, hogy egy fáról fejjel lefelé lógatták, majd valamilyen tüzelőanyaggal lelocsolták őket – ezek mind rendkívül mérgezőek voltak. Lehetséges, hogy a képen egy ilyen ember szellemét látjuk.