Sokan gondolják, hogy azokban az épületekben, ahol egykor valami szörnyűség történt, az elhunytak szellemei nem képesek továbblépni. Talán újraélik a velük történteket, ártani akarnak azoknak, akik még élnek, vagy csak kapcsolatot keresnek a valós világával, esetleg az energia-lenyomataikat észleljük..., sok különböző vélemény van a paranormális jelenségekről. Ami kétségtelen, hogy mindig is voltak és lesznek „szellem-házakról” szóló beszámolók. Ezekből választottunk ki négy érdekes épületet.

Winchester kúria

A híres fegyvergyártó, William Winchester és lánya, az 1880-as években meghalt. Az egyedül maradt feleség és anya, Sarah nem tudta feldolgozni a tragédiát és lassan beleőrült a veszteségbe. Az eredetileg csupán 8 szobás házban hangokat - sikoltozást és hörgést – hallott. Úgy hitte, hogy a férje fegyverei által meghalt emberek kísértik őt. Médium segítségét is kérte, de az észlelések nem csillapodtak.

Winchester kúriaForrás: Wikipédia

A vélhetően sarlatán – másodállásban építkezési vállalkozó – azt tanácsolta az özvegynek, hogy építessen szobákat a szellemeknek, hogy békét lelhessenek.

1884-től egészen haláláig építette a házat, így 1922-re már egy hatalmas, 130 szobás kúriává vált. Az épület hátborzongató különlegességét a semmibe vezető lépcsők, és falra nyíló ajtók mellett, a számtalan babonás tárgy adja; például a 13 ágú gyertyatartók, 13 étkészlet, 13 virág egy-egy ágyásban. A kúria ma is látogatható.

Waverly Hills-i szanatórium

A Kentuckyban található – eredetileg csupán kétemeletes - ház 1910-ben épült, majd 1926-ban kibővítették. A 20. század közepéig tuberkulózisos betegeket ápoló kórházként működött. A becslések szerint, közel 63 000 beteg halt meg a falain belül. A kiméletlen betegség, valamint az állítólagos rossz bánásmód és a megkérdőjelezhető kísérleti eljárások okozhatták ennyi ember halálát.

Waverly Hills-i szanatóriumForrás: imgur.com

A Waverly Hills szanatórium az elmúlt években kedvelt kísértet vadász célponttá vált. Járt itt a Ghost Hunters (TAPS) csapata is, akik egy hőkamera segítségével rögzítettek is egy, a folyóson sétáló alakot. Az 1 méteres entitás vélhetően annak a fiúnak, Timnek a szelleme, akiről korábban már többen is beszámoltak.

Az épületben változatos jelenések vannak, köztük teljesen kivehető emberek, árnyalakok, sikolyok, lépések, hideg foltok.

Borgvattneti paplak

Svédország északi régiójában található egy kis falu, Borgvattnet. Az itt lévő paplak 1876-ban épült és közel 100 éve éreznek különböző entitásokat az itt élő lelkészek. Az első észlelés 1927-ben történt. Nils Hedlund lelkész a padláson tapasztalt valamit, amit semmivel sem tudott megmagyarázni.A szeme láttára estek le a szárítóról a ruhák, mintha valaki vagy valami egyszerűen letépte volna őket.

Borgvattneti paplakForrás: Youtube

Pár évvel később Rudolf Tangden pap egy szürkeruhás öreg nőt látott az egyik szobában, utána is indult, hogy kiderítse, mit keres ott, ám a hölgy rejtélyes módon eltűnt.

Tangden utódja, Otto Lindgren feleségével együtt tapasztalt a paplakban paranormális tevékenységeket az 1940-es években. Elmondásuk szerint a tárgyak maguktól megmozdultak, és éjszakánként furcsa hangokat is hallottak. Egy alkalommal egy nő, aki a vendégszobában aludt, az éjszaka közepén arra ébredt, hogy 3 idős nő üldögél vele szemben. Gyorsan felkapcsolta a lámpát, de az alakok nem tűntek el, csak elhomályosultak.

1945-ben Erick Lindgren lelkész költözött be a paplakba. Naplójából kiderül, hogy számos különös dolgot tapasztalt. A számára legmegdöbbentőbb egy szék volt, melyre hiába ült rá, valami erő rendszeresen „lelökte” róla.

A épület jelenleg étteremként és vendégházként működik.

Forrás: theroosevelthotel
Túlvilági hotelek
Tragikus sorsok, rejtélyes halálesetek, nyughatatlan lelkek. Ha eddig azt gondoltad, hogy kísértethistóriák csak filmekben vagy könyvekben léteznek, akkor az alábbi történeteket olvasva garantáltan borsódzni kezd majd a hátad. Az alábbi hotelek - luxusszolgáltatásaik mellett - hátborzongató titkaikkal is vonzzák a turistákat, falaik között túlvilágról érkező alakok rémisztgetik a pihenésre vágyókat.

Ancient Ram Inn

Ez az 1145-ben épült, korábban fogadóként működő hotel, egyesek szerint az egyik legfélelmetesebb ház egész Angliában.

Ancient Ram InnForrás: bohemianblog.com

Számos beszámoló említi, hogy a vendégek különös dolgok tanúi voltak az épületben: jelenések a szobákban, megmagyarázhatatlan hangok, érintések, furcsa szellők a zárt ablakok mellett. Bizonyos források szerint, a Gloucestershire megyében található Ancient Ram Inn egy ősi pogány temetőre épült. Egyesek szerint különböző sátánista rituálék is folytak a falain belül, beleértve a gyermekáldozatot.

A jelenlegi tulajdonos, John Humphries is érzi és hiszi, hogy ebben a régi épületben felfoghatatlan, gonosz erők munkálkodnak. Az első itt töltött éjszakáján, 1968-ban maga is megtapasztalta az épület erejét: egy láthatatlan erő kirángatta az ágyból és végighúzta a szobán. John volt az, aki a lépcső alatt gyermeki csontvázakat és több törött tőrt talált. Állítja, ez alátámasztja a korábbi ördögi rituálékat és a ház gonosz mivoltát.