Miley Cyrus 13 éves kora óta a nyilvánosság előtt éli életét, azóta pedig nem kevés sztorit szolgáltatott a sajtó képviselőinek és a rajongóinak. Lázadókorszaka meglehetősen botrányosra sikerült, 25 éves korára viszont úgy tűnik, lenyugodott, és stílust váltott. Következzen a születésnapos Miley stílusevolúciója!

Hannah Montana

Mondhatni egyenes út vezetett Miley számára a Disney csatornájához. Az persze, hogy egyből egy saját sorozattal indulhatott nagyrészt édesapjának köszönhető, aki amellett, hogy világhírű countryénekes, színészként is megmutatta tehetségét. Talán ti is emlékeztek még a Doki című sorozatra, amiben egyébként egy rövid epizódszerepben Miley is feltűnt. A Hannah Montanát 13 éves korában, 2006-ban keztdék el forgatni, és egészen 18 éves koráig ment a sorozat a Disney Channelen. Itt színésznői és énekesnői szerepben is kipróbálhatta magát. A filmezés közben lemezeket is megjelentetett, amit imádtak a tinik, ahogy Hannah Montanát is.

Így nézett ki Miley a sorozat kezdetén, és a Hannah Montana-korszak végénForrás: Getty Images
Disney Channel
A Disney csatorna regengeteg sztárt nevelt ki. Britney Spears, Christina Aguilera, Justin Timberlake, sőt még Ryan Gosling is feltűntek a csatornán gyerekszínészként. A következő nemzedékből pedig a Jonas testvérek lehetnek onnan ismerősek, de Selena Gomez és Demi Lovato is onnan nőtték ki magukat.

2009-ben a The Time of Our Lives című lemezzel, amiről a Party in the U.S.A. és a Can't Be Tamed című számok lehetnek ismerősek, már igyekezett kilépni a gyerekszínész szerepből. De amíg Hannah Monatanaként volt képernyőn, ez nem sikerülhetett. A sorozat 2011 márciusában ért véget. 

A stílusváltás

A sorozat végével érezni lehetett, hogy Miley túlságos szűknek érzi a Hannah Monata-skatulyát, így várható volt, hogy drasztikus változásra lesz szükség ahhoz, hogy kitörjön a keretekből. Ez végül 2012 augusztusában következett be. Miley levágatta és szőkére festette a haját. Meglepő módon már ezen is rengetegen megbotránkoztak, pedig elképesztően jól állt neki a stílusváltás, ráadásul egy nemes ügyért is felszólalt közben: felhívta a figyelmet a rákos betegségekre, és a haját is felajánlotta egy szervezetnek. A vörös szőnyegen először a 2012-es MTV VMA díjátadón mutatta meg új stílusát. A következő egy évben elképesztően jó stílust alakított ki: a rövid, vagány hajhoz nőies darabokat választott. Szuper volt ez a kontraszt.

A rövid hajhoz kezdetben letisztult stílust választottForrás: Getty Images

A lázadókorszak kezdete

Miley persze nem állt meg itt. Nagyjából egy időben azzal, hogy Liam Hemsworthszel való szakításuk hírével meglepték a rajongókat, Miley magasabb fokozatra kapcsolt: a 2013-as MTV VMA-n már füves cigire gyújtott a színpadon. Az esemény alkalmával különböző fehérneműknek tetsző ruhadarabokban lépett színpadra, aztán Robin Thicke-kel közös produkciójával sokkolta a közönséget. Ebben az évben jelent meg egyébként a Bangerz című lemeze is, amin a Wrecking Ball és a We Can't Stop című számok is szerepelnek. Előbbinek a klipje is nagy botrányt kavart: a faltörő golyón való meztelen hintázás kiverte a biztosítékot. 

A 2012-es VMA-n füvet szívott, és erotikus táncot lejtettForrás: Getty Images

Botrányok után botrányok

Felsorolni is nehéz, hogy ebben az időszakban mi mindennel sokkolta a világot Miley. A drogozás, a színes hónaljszőrök, az elborult Instagram-posztok, a leszbikus kalandok, a meztelenkedések, a kiposztolt maszturbálás, a szexualitással kapcsolatos megnyilatkozások, a disznós kalandok végeláthatatlan sorozata jellemezte a 2014-es, 2015-ös évet.

/1704/Semmi2017423113623

Mindez a 2015-ös MTV VMA díjátadón jutott mélypontra, ahol az este házigazdája lett Miley. A vörös szőnyeges outfitje is meglehetősen botrányos volt, de az este folyamán még átöltözött párszor, és vagy nagyon kevés ruhát, vagy jelmezt vett magára.

/1508/Miley2015831112335

A lecsendesedés időszaka

2016-ban Miley kicsit háttérbe vonult, érezni lehetett, hogy változás van a levegőben. Ezt támasztotta alá aztán az a hír is, miszerint újra összejött egykori vőlegényével, Liam Hemsworthszel. Az énekesnő ebben az évben kedvenc díjátadóján, az MTV VMA-n sem jelent meg, cserébe viszont elkezdett dolgozni legújabb albumán, amiről 2017-ben el is kezdtek megjelenni az első számok. A Malibu című szám elképesztő sikert hozott, két órán belül vette át az uralmat az iTunes listái felett. Miley saját bevallása szerint is gyökereihez kívánt visszanyúlni a legújabb dalaiban, ő maga is egy új éra kezdetének szánta az albumot. Érdekes módon egyébként öltözködési stílusa ebben az időszakban sem tisztult le, habár idén sem láttuk túl sokszor vörös szőnyeges eseményeken, így alig várjuk a folytatást, hogy mit tartogat még számunkra Miley a vörös szőnyegen és a zenében egyaránt. De addig is, boldog születésnapot!

Sokat nem finomodott a stílusa, de ki tudja, mit hoz még a jövőForrás: Getty Images