Tinának és férjének természetes úton nem születhetett gyermekük, ezért egy lefagyasztott embriót ültettek az anya méhébe. Mint kiderült, a baba csaknem 25 évig várt arra, hogy megszülethessen, ugyanis 1992. október 14-én fagyasztották le.

Sajnos hiába próbálkozott Tina Gibson és férje, Benjamin, természetes úton nem születhetett gyermekük. Ezért fordultak egy embrióadományozási központhoz, és nem is kellett sokat várniuk a beültetésig. Arra azonban nem számítottak, hogy egy rekorder babát kapnak. A kis embrió ugyanis csaknem 25 éve várta már, hogy megszülessen: 1992. október 14-én fagyasztották le. Az anya a beültetéskor még csak 25 éves volt.

Benjamin és Tina Gibson kisbabájukkal, EmmávalForrás: southerncharmportraits.com

Csak egy kisbabát akartam, nem érdekel, hogy ez egy világrekord, vagy sem" – mondta Tina, aki hálásnak és áldottnak érzi magát azért a csodáért, amit már a kezében tarthat. Novemberben ugyanis életet adott kislányának, Emmának, aki teljesen egészségesen született. Érdekes belegondolni azonban abba, ha a fogantatás pillanatában születik meg a baba, akkor szinte egyidősek lennének az anyjával.

A kis embrió csaknem 25 évet várt arra, hogy megszülessenForrás: Tina Gibson
Embrióadományozás
Az embriók eladományozása nem ritka: a lombikbébi program során ugyanis egyszerre több petesejtet is megtermékenyítenek, és azokat, melyek nem kerülnek beültetésre, lefagyasztják egy későbbi megtermékenyítésre, de ha szülők lemondanak róla, akkor azokat az embriókat eladományozzák.