Idén több olyan helyet, várost és épületet mutattunk be, melyek olyan hátborzongatóak, hogy akár egy horrorfilmbe is simán bekerülhetnének. Most megmutatjuk a legfélelmetesebbeket.

Kísértetváros  

A Tennessee államban található Elkmont nevű üdülőváros, közel 100 évig szolgált a pihenni vágyó családok ideiglenes otthonaként. Azonban 1990 óta teljesen elhagyatottan áll. Az idő és a természet megtette hatását. Jelentkezzen, aki eltöltene itt pár kellemes napot. Senki se lepődne meg, ha egyszer csak megpillantaná az egyik ablakban Jasont.

Elkmont, szellemváros az erdő mélyénForrás: Northfoto

Ellinikon nemzetközi repülőtér  

1938-2001 között működött ez az Athéntól 7 km-re lévő repülőtér. Napjainkban akár egy zombi filmet is leforgathatnának itt anélkül, hogy a díszletre költeni kellene.

Az elhagyott Ellinikon nemzetközi repülőtérFotó: Jimakos N

Az elhagyott középiskola  

A Tennessee államban található Knoxville-i Főiskola 1875-1970 között működött. A tantermek lepusztultan várják vissza diákjaikat. Az iskola legfélelmetesebb része a biológia labor, ahol a polcokon még mindig ott sorakoznak a preparált állatok. Egy jövőkép, mely az emberek kipusztulása után jön el.

Elhagyott főiskola Knoxville-benForrás: Northfoto

Egy elmegyógyintézet mélyén  

Az 1848 és 1995 között üzemelő Denbigh Asylumban komoly pszichés betegeket kezeltek. Immár több mint 20 éve áll üresen. Rémes belegondolni, hogy mit élhettek át az itt kezelt emberek, hiszen köztudott, hogy milyen is volt az élet régen egy ilyen intézményben.

A gyilkos szekta temploma  

Egykor a Nation of Yahweh fekete felsőbbrendűséget hirdető szekta tulajdonában volt ez a Miamiban lévő templom. A gyűlöletcsoport belső magja, magát Testvérigének nevezte, és oda csak „fehér áldozat" révén lehetett bejutni, azaz meg kellett ölni egy fehér bőrű embert. A vezető, Yahweh gyakran kérte ennek bizonyítását,, egy levágott testrésszel vagy éppen a fejjel. 2007-es halála óta a templom üresen áll.

Tíz éve áll elhagyottan a gyilkos szekta egykori templomaForrás: Northfoto