A szerelmesek napjához közeledve, mindenki őrült módjára veti bele magát az ajándékkeresésbe. Most olyan meglepetéseket hoztunk, amiket soha, de soha ne vegyél kedvesednek. Persze, mind átmegyünk a tinédzserkori szerelmes időszakon, amikor bizony még a következőkben felsorolt Valentin-napi ajándékoknak is meg van a maguk létjogosultsága, de felnőttként jobb, ha mellőzöd őket.

Kedves kis plüssfigura

Igen, mind tudjuk, hogy tizenévesen milyen kis helyes szívecskét tartó plüssmackót ajándékozni, de kérlek, felnőtt fejjel ne tedd! Nem egyedi, nem különleges és nem cuki. Vannak ennél sokkal személyesebb ajándékok.

Plüssmackó helyett lepd meg kedvesed valami személyesebb ajándékkalForrás: Shutterstock

Szerelmes képek a párnán, hógömbben, egérpadon... stb.

Az ódaadó szerelmetek kimutatásának van sokkal jobb módja is, mint egy közepes minőségben, egy közepes minőségű párnára rányomtatni egy meghitt közös fotót. A hógömbről, melynek az égvilágon semmi értelme sincs, már nem is beszélve. Szóval jobb, ha leteszel ezekről, és helyettük inkább megrajzoltatod magatokat rajzfilmfigurákként, vagy egyszerűen csak beleteszed egy valóban szép és minőségi keretbe.

"Forrás: Shutterstock "
Valentin-napi ajándék ötletek, a szenvedélyes szerelem jegyében

A Valentin-nap a szerelmesek napja, még akkor is, ha sokan erőltetettnek érzik. Hoztunk pár olyan dolgot, ami messze sem elcsépelt vagy értelmetlen ajándék, ugyanakkor remekül ki tudod mutatni vele szenvedélyes szerelmedet.

Saját szellemi termék, ha nem értesz hozzá 

Igen, kevesebb romantikus dolgot lehet elképzelni Valentin-napi ajándékként, mint egy általad írt verset, történetet. De kevés dolog tud olyan kínos lenni, mint egy rossz vers. Amennyiben nincs érzéked hozzá, inkább mondj le erről a tervedről.

Nem árt, ha olyat adsz, amit a párod is tud értékelniForrás: Shutterstock

„Love" Bögre 

Amiktől minden embernek roskadozik a konyhapolca, azok a bögrék. Rengetegszer játszák ki az ajándékozók ezt a kártyát. Valóban, az első szerelemnél még jogos lehet egy páros bögre, ami vagy mintájában, vagy formájában képez egységet, de érett emberek nem ilyennel mutatják ki érzéseiket.

Orchidea 

Imádjuk a virágokat, és manapság már nem tabu férfiaknak is ezt ajándékozni. Azonban az orchidea egy hihetetlen kiszúrás is lehet. Egyedül ugyanis, nagyon nehéz életben tartani. Annál pedig kevés szomorúbb érzés van, mint amikor a szeretett embertől kapott élőlény elhalálozik. Ám, ez a Valentin-napi meglepetés jól is elsülhet, ha egyszerre kettőt veszel/kapsz. A két orchideát egymáshoz közel kell tartani, úgy, hogy a légzőgyökereik összeérhessenek.

Az orchidea nagyon kényes növényForrás: Shutterstock

Konyhai cuccok 

Hiába van szívecske a konyharuhán, kötényen, hiába szív alakú a muffinsütő, akkor sem számít szerelmes ajándéknak. Sőt, azt sugallja, hogy több időt kellene a konyhában töltened. Ki vágyik erre?