Azt javasoljuk, hogy Valentin-napon se fulladjatok bele a giccsbe, ha szeretnétek megemlékezni a szerelmesek napjáról, akkor válasszatok inkább kedves apróságokat, ajándékozzatok figyelmességet és örömöt. 

  • Képeslap

Ha a képeslapot unalmas ajándéknak tartod, akkor bizony régen néztél körbe a papírboltok kínálatában. Legnagyobb örömünkre igazi reneszánszát éli a piac: fantasztikus és bájos grafikák, humoros feliratok jellemzik, és annyira gazdag a kínálat, hogy biztosan megtalálod a megajándékozott egyéniségének megfelelőt. Egy képeslap igazi kis szeretet-bonbon. Ha odakészíted egy általad összeállított reggeli vagy vacsora mellé, hidd el, nagy örömet fogsz szerezni vele.

Ma reneszánszát élik a képeslapok: fantasztikus és bájos grafikák, humoros feliratok közül választhatunkForrás: Shutterstock
  • Kuponfüzet

Kuponfüzetet akár te is készíthetsz. Igazából nem is az a lényeg, hogy mennyire elegáns az elkészítése, hanem, hogy miket írsz bele. Próbálj túllátni a tárgyi ajándékokon, és gondolj apró figyelmességekre. Ha például nem szoktál rendszeresen besegíteni a házimunkába, akkor készíts mosogatásról, vagy porszívózásról szóló kupont, de egy masszázs, egy közös séta, egy forró-csokizás is szuper program.

Kuponfüzetet akár te is készíthetsz, csupán próbálj túllátni a tárgyi ajándékokon, és gondolj apró figyelmességekreForrás: capturing-joy.com by Alexa Zurcher
  • Vacsora

Nagyon jó dolog elmenni vacsorázni, de az is kifejezetten élvezetes lehet, ha az otthoni étkezést turbózzátok fel: egy szép teríték, a gyertyák fénye, esetleg néhány dísz a szobában igazán meghitté varázsolják a vacsorát. A menüt akár közösen is elkészíthetitek, kivéve, ha meglepetésnek szánod. Egy dologra figyelj: semmiképpen ne bonyolítsd túl, egyszerű fogásokat válassz, és lehetőleg ne háromfogásos menüt készíts, csak ha az előző napokon is tudsz rá időt szánni. Nem kell az idegeskedés, csak annyit vállalj, amennyit biztosan meg tudsz csinálni. 

Szuper program lehet, ha étterem helyett együtt észítitek el az aznapi vacsorátForrás: Shutterstock
  • Ékszer kicsit másként

Ha szereti a párod az ékszereket, és melyik nő ne szeretné, de úgy érzed, így is rengeteg van neki, akkor készülj valami igazán különlegessel. Látogass el egy hobbiboltba, vagy gyöngyös boltba, és válogass össze alkatrészeket egy karkötő elkészítéséhez: gyöngyöket, bőrt, zsineget, díszeket, fityegőket. Válogathatsz akár magadnak is, ha találsz férfiasabb kiegészítőket. A karkötőket pedig otthon elkészíthetitek egymásnak. 

Drága ékszerek helyett készítsetek egymásnak közösen egy különleges karkötőt, nyakláncotForrás: Shutterstock
  • Figyelmesség

Ne feledd, a legnagyobb ajándék a figyelmesség, és nem csak Valentin-napon. Például néhány elrejtett üzenet a párna alatt, a fürdőben, a könyvben, amit olvas, igazi kincs. Legyél kreatív és ismerd meg párod szeretetnyelvét!