Mi történne, ha a szomszédodról kiderülne, hogy sorozatgyilkos, aki saját otthonában végzett áldozataival? Meg fogsz lepődni, hogy milyen sokan jártak már így. A pszichopata gyilkosokról sok mindent lehet tudni - miként öltek, mennyi áldozatuk volt -, de arról, hogy mi történt azzal a házzal, melyben éltek és sok esetben gyilkoltak, csak igen kevés információ szivárog ki. Így történhet meg, hogy valaki tudtán kívül beköltözik egy olyan házba, melynek kertjében embereket temettek el.

 

Kísértetek, tragédiák, legendák - Félelmetes magyarországi vidékek

Mutattunk már be tengerentúli kísértetjárta házakat, szellemek lakta hoteleket, most pedig kis hazánkat vesszük górcső alá. Nem is gondolná az ember, de bizony Magyarországon is van néhány igen félelmetes hely. Nézd meg őket!

A nekrofil kannibál - Jeffrey Dahmer  

A történelem egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa a milwaukee-i lakásába csábított fiatal férfiakat, majd kegyetlen módon végzett velük. 17 áldozata közül többel létesített szexuális kapcsolatot azok halála után is, sőt! A rendőrség a lakásban 7 emberi koponyát talált, melyek szépen le voltak tisztítva, a hűtőben pedig a legkülönbözőbb emberi testrészekre bukkantak. Dahmer ugyanis előszeretettel evett is áldozataiból. Annak ellenére, hogy több panasz is érkezett a lakásából eredő furcsa szagokra és zajokra, senki sem jelentette a rendőrség felé.

A sorozatgyilkos szerencséje azonban 1991-ben megszakadt. Letartóztatása után az emberi maradványok mellett még 74 Polaroid-képet is találtak, melyek brutális tetteit dokumentálták: megcsonkított és meggyalázott holttesteket. A rendőrök közül többen rosszul lettek a helyszín átvizsgálása közben. Azt az apartmankomplexumot, ahol a gyilkosságok történtek, később lebontották, de gyermekkori otthona még mindig áll és eladó, közel 300 000 dollárért.

Az apartmant, amiben Jeffrey Dahmer élt, már lebontottákForrás: The Milwaukee Police Department

A folyót használta temetőként – Gary Ridgway  

A Green River-i gyilkos néven elhíresült férfi Seattle-Tacoma környékén, Washington államban élt. Ridgway bizonyítottan 49 nőt – állítása szerint 71-et – ölt meg otthonában és annak környékén, miközben ott élt feleségével, majd a holttesteket egyszerűen beledobta a folyóba, vagy annak közelében elásta. Előfordult, hogy áldozataihoz visszajárt, és közösült velük. Az állította, hogy nem a holtestek izgatták, csupán ölési vágyát próbálta ilyen módon csillapítani. A házát egy ismeretlen személy vásárolta meg még 1999-ben. Ekkor azonban az új tulajdonos még nem tudta, hová is költözik, hiszen Ridgway-t csak 2001-ben tartóztatták le.

Gary Ridgway házát egy ismeretlen személy vásárolta meg még 1999-benForrás: YouTube

Két nőt ásott el a kertjében - Alfred Powell  

A férfi még a 80-as évek elején ölt meg két fiatal nőt, akik holttestére háza kertjében talált rá a rendőrség. Bár csupán ezt a két gyilkosságot tudták rábizonyítani, több nő eltűnésével is kapcsolatba hozták. Otthonát Scott és Laura Cotes vásárolta meg, akik semmit sem tudtad annak múltjáról. Be is perelték az ingatlanügynököt.

Alfred Powell otthonát Scott és Laura Cotes vásárolta meg, akik semmit sem tudtak annak múltjárólForrás: YouTube

Otthonában kínozta, majd ölte meg a nőket – Maury Travis  

Miután 2001-ben letartóztatták két nő megölésének vádjával, ő további 15 gyilkosságot vallott be. A börtönben öngyilkos lett, de háza, ahol kegyetlen módon videóra vette, ahogy megkínozza, majd megöli a prostituáltakat, még mindig áll. Anyja tulajdonában van, aki időnként bérbe adja anélkül, hogy felfedné sötét titkát. A ház pincéjében a sorozatgyilkos egy szabályos börtönt és kínzókamrát rendezett be, és egy ottani gerendára akasztotta fel áldozatait, amikor rájuk unt.

Maury Travis háza anyja tulajdonában van, aki időnként bérbe adjaForrás: CBS Affiliate KMOV

A padláson sorakozó hullák – Kendall Francois  

A középkorú férfi két év alatt nyolc nőt ölt meg. A prostituáltak felszedte, majd hazavitte a Poughkeepsie-ben lévő otthonába. Miután megfojtotta őket, szépen elrendezte holttestüket a padláson. A nyomozás végét követően, a 2000-es évek elején házát eladták.

Kendall Francois házát a 2000-es évek elején eladtákForrás:YouTube

Szerencsére „hamar" elkapták - Nathaniel White  

White a Robotzsaru 2. hatására ölt először. Összesen 6 fiatal nőt gyilkolt meg a 90-es évek elején, köztük barátnője 24 éves unokatestvérét is. Áldozatai közül kettőt megtaláltak a Goshenben lévő házában, feltehetően ott végzett a többi nővel is. A felsoroltak közül ez az egyetlen, amely bár még mindig áll, senki sem él benne.

Nathaniel White háza még mindig áll, de senki sem él benneForrás: Wikipedia/Kafziel