Korábban már írtunk a „48 órás kihívásról", mely a 14 év alattiakat célozta meg: a gyerekeknek úgy kellett tenniük, mintha eltűntek volna. A challenge-ben részt vevők pontszámokért küzdöttek; minden facebookos vagy twitteres, az eltűnésére való felhívás, aggódó üzenet pontot ért. Tehát miközben a gyerek pontokat gyűjtött, a szülei otthon halálra aggódták magukat. A következő kihívások is hasonlóan meggondolatlan kiötlőkre utalnak, csak remélni tudjuk, hogy a következő év inkább vicces, mint veszélyes kihívásokat hoz magával – mert hozni fog, ebben biztosak lehetünk.

 

1. Fahéj kihívás  

Végy egy mindenre kész barátot, majd vedd videóra, ahogy egy kanál fahéjat bevesz a szájába, és megpróbálja lenyelni. Nos, mondanunk sem kell, hogy ebből rengeteg vicces felvétel került fel az internetre, hiszen ez lehetetlen. Nem csak amiatt, mert száraz, és a nyál nem nyújt elegendő nedvességet ennek feloldásához. A fahéjban olyan olajok is találhatóak, amelyek nagyobb mennyiségben irritálják a száj nyálkahártyáját, azaz maró érzést keltenek.

Ez a kihívás azonban komoly veszélyeket is rejtett magában, többen is rosszul lettek tőle, sőt volt, akinek összeomlott a tüdeje tőle. Ez egy igen egészséges fűszer, de csak a megfelelő formában és mennyiségben.

2. Kukoricafúró kihívás  

Szerencsére az hazánkban nem örvendett akkora népszerűségnek. A lényege az volt, hogy a főtt kukoricát egy fúróra kellett erősíteni, majd a gépet elindítva kellett a lehető leghamarabb leenni róla a kukoricaszemeket. Nos, nem egy olyan videót láttunk, amikor a fúró hajcsomókat tépett ki, vagy épp fogak hullottak. Aki ezt elindította, az tényleg nem volt teljesen magánál.

3. Kylie Jenner kihívás  

2015-ben robbantak azok a fényképek, amelyeken a Kardashian-klán legfiatalabb tagja, hirtelen vastag, húsos szájjal „jelent meg". Ő akkor természetesen tagadta, hogy ez plasztikai sebész kezének munkáját dicsérné, így az internet népe belekezdett egy őrült kihívásba: csinálj magadnak Kylie Jenner-szájat.

A fiatal lányok körében rendkívül népszerűvé vált a DIY-s kacsaszáj, amit a legtöbben szájszívó kupak segítségével értek el. Döbbenetes, hogy erről hány képet és videót posztoltak akkoriban.

Forrás: Thinkstock
Gyilkos kocsmajátékok – tinédzserek az alkohol bűvöletében

A fiatalok imádják az ivós játékokat, de sajnos egyre gyakrabban kell komoly árat fizetniük érte. Lehetetlen megszámolni, hány ilyen játék létezik, ráadásul egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a fiatalok körében. Íme, a legújabbak és a legveszélyesebbek. Olvasd tovább!

4. Forró víz kihívás

Azt már egészen kicsiként megtanuljuk, hogy a forrásban lévő vízbe nem nyúlunk bele. Mégis sokan gondolták úgy, hogy ha felforralnak egy adag vizet, és azzal leöntik rokonaikat, barátaikat, abból nagy baj nem lehet. Nos, lett. Sőt volt, aki ezt a közel 100 fokos vizet szívószállal itta meg. Erről a kihívásról részletesebben ITT írtunk.

5. Radír kihívás

Iskolások találták ki ezt az eszméletlenül ostoba időtöltést. A lényege az volt, hogy a bőrüket kezdték el radírozni, olyan gyorsan és hosszan, ameddig csak bírták. Ez elsőre nem tűnik túl brutálisnak? Nos, a bőr igen sérülékeny szerv, amit ezek a fiatalok ügyesen el is értek. Csúnya sebek keletkeztek a karjukon, lábukon, amelyek aztán gyakran el is fertőződtek, mivel semmivel sem fertőtlenítették. Csak gratulálni tudunk.

Iskolások találták ki ezt a kihívást, amelytől csúnya sebek keletkeztek a karjukon, lábukonForrás: Shutterstock

6. Só és jég kihívás

Tegyél egy kis sót a kezedre, majd helyezz rá egy jégkockát. Te meddig bírnád? A résztvevők egészen addig, amíg már a fájdalom elviselhetetlenné nem vált. Miért? A só és a jég – valamint a bőrön és bőrben lévő nedvesség – együttesen olyan kémiai, illetve fizikai reakciót vált ki, amely fagyási sérülésekhez hasonló sebeket, hólyagokat okoz. A fájdalmon túl maradandó hegek, sőt akár életveszélyes állapot is lehet az őrült kihívást teljesítő jussa.

A só és jég együttesen olyan kémiai és fizikai reakciót vált ki, mely fagyási sérülésekhez hasonló sebeket okozForrás: Instagram/chase_guns170vlogs