A személyes történeteket nem lehet érzelmek nélkül végigolvasni. Ez természetesen a skálán szinte bármi lehet: együttérzés, meghatottság, felháborodás... de a hatásuk kétségtelen. Most következzenek a legemlékezetesebbek, amelyeket idén bemutattunk.

 

Egy alkoholista anya újrakezdése  

Balogh Csillát az anyai szeretet motiválta alkoholfüggősége leküzdésében. Képzeljük el azt, ahogy egy 11 éves gyermek hazaérve részeg anyját a lépcső alján találja ájultan. Szörnyű.

Rossz volt megtapasztalni, hogy a kisfiamra vagyok utalva, aki akkor még nagyon kicsi volt, főként ahhoz, hogy egy ittas felnőttet gondozzon. Mai napig talán ez az egyik legfájdalmasabb dolog számomra, hogy a gyerekemnek ezt végig kellett élnie.  

Csilla azon kevesek egyike, aki felismerte betegségét, és amikor látta, hogy a fiával való kapcsolatát is tönkretette, lépett. 10 évvel ezelőtt szakemberhez fordult, ezzel a kapaszkodóval és a saját gyógyulásába vetett hitével tud azóta is józan maradni, valamint lassan fiával is újjáépítette a bizalmi kapcsolatát. Ismerd meg az ő példaértékű történetét.

Az anyai szeretet motiválta a nőt az alkoholfüggősége leküzdésében (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

Őszintén a lombikprogram várakozással és nehézségekkel teli időszakáról  

Két történet, melyekben az érintettek nyíltan beszélnek reményről, reménytelenségről, kudarcokról és sikerről: Pataki Zita és férje, akik egyelőre a nyolc sikertelen lombik után nem szeretnének tovább próbálkozni, valamint Gasztonyi Ádám, coach, pszichodramatista, akinek 6 év után, a 10. próbálkozásra született meg a babája.

Gyerünk, csináljatok nekem gyereket: Itt van a testem, itt van a lelkem, itt van az az ember, akitől akarom – Pataki Zita.

A könnyek nélkül felfoghatatlan történeteket IDE kattintva ismerheted meg.

Pataki Zita és férje, akik egyelőre a nyolc sikertelen lombik után nem szeretnének tovább próbálkozniFotó: Rácz Tomi

Fiatal felnőttként jött rá, hogy transznemű  

Abban, hogy egy apa kedves családi fotóval köszönti lányát annak 28. születésnapján, nincs semmi különleges. Ám ha a lánya pár éve még a fia volt, úgy már könnyen trollok és más, elfogadásra képtelen emberek céltáblájává válhat. Ez a csodás történet nem elsősorban egy helyét kereső fiatalról, inkább szülei elfogadásáról szól. A családi szeretet mindent legyőző erejéről ITT olvashatsz.

Kinley Mochrie, a híres humorista fia 26 évesen jött rá, hogy transzneműForrás: Facebook/Colin Mochrie

A közösségi médián keresztül vallott be egy kettősgyilkosságot  

Egy 24 éves fiatal férfi Facebook-oldalán számolt be részletesen, hogy miként végzett édesanyjával és egyik barátjával.

(...)Technikai részletek: ma reggel, 01:30 körül lelőttem és megöltem az anyámat és egy közeli barátomat.(...)  

Ezt követően testvérének elutalt 250 dollárt egy baljóslatú megjegyzés kíséretében, majd másnap öngyilkos lett. Ez egy hihetetlen tragédia, amelyről ITT írtunk részletesen.