New Orleans a boszorkányság és a mágia városa. Nem csoda hát, hogy szellemjárta temetőin túl egy kísérteties szállodát is találunk itt. Az egyik legjobb ellátást, legszebb szobát kapjuk, no meg persze egy kisfiú szellemét.

A Hotel Monteleone kísértetjárta hely, legalábbis ezt állítja sok vendége és maga a szálloda is.

Az 1800-as évek végén a gazdag Begere család gyakran tartózkodott a Monteleone hotelben. Jacques és felesége, Josephine szeretett a francia Operaházba járni, de ott a fiatal gyerekeknek nem volt keresnivalójuk. A tragikus estén is az operába mentek, a 2-3 éves Maurice-t pedig dadára bízták. A fiú belázasodott, fulladni kezdett, és mire a szülei visszatértek 14. emeleti szobájukba, ő már nem élt.

A Monteleone hotel 13. emeletén egy kisfiú szelleme kísértForrás: booking.com

Nehéz megérteni azt a fájdalmat, amelyet a szülei éreztek. Josephine Begere nem bírta elhagyni a fiát. Ő és Jacques évről évre visszatért a szállodába, remélve, hogy Maurice szelleme meglátogatja őket. Ez a kapcsolat létre is jött: a kisfiú abban a szobában jelent meg édesanyjának, ahol elhunyt. Felé fordulva csak annyit mondott:

Anyu, ne sírj. Jól vagyok.

Azóta a hotel 14. emelete – ami valójában a 13. emelet – a paranormális tevékenységek epicentruma. A vendégek rendszeresen számolnak be egy kisfiúról, aki a folyosón játszik, vagy egyszerűen csak belép a szobájukba, majd hirtelen eltűnik.

A vendégek rendszeresen számolnak be egy kisfiúról, akit a folyosón láttakForrás: FX

Phyllis Paulsen, aki rendszeres vendég volt a szállodában, részletesen beszámolt a Maurice Begere-vel való találkozásról:

Egy reggel pihentem az ágyban, amikor felnézve egy kisfiút láttam elsétálni előtte. A férjem korábban elment egy találkozóra, először azt hittem, ő hagyta nyitva az ajtót, és egy kisgyerek kihasználta ezt. Felkeltem, hogy ellenőrizzem az ajtót, de zárva volt. Majd kinéztem a folyosóra, de senkit se láttam, ahogy a szobában sem. Nem sokáig tartott rájönnöm, hogy egy szellemet láttam.  

Talán ennek is köszönhető, hogy a szállodában a 14. emeleti szobák a legkeresettebbek.