Egy otthon a melegséget, a nyugalmat és a biztonságot jelenti. Ám vannak, amelyek szörnyű múlttal rendelkeznek, ami a mai napig kísérti őket. Korábban már írtunk a magyar szellemjárta lakótelepről, most pedig mutatunk négy olyan házat, ahol akár meg is szállhatsz, ha paranormális jelenségekre vagy kíváncsi.

 

Forrás: Origo
5 jel, hogy az otthonodban nem vagy egyedül

Furcsa zajokat hallasz? Megmagyarázhatatlan villanásokat látsz? Sokan tapasztalnak az otthonukban furcsa jelenségeket. Valaki legyint ezekre, más túlvilági üzenetként tekint rájuk. Te melyik csoportba tartozol? A kísértetjárta házak ismérvei. Olvasd tovább!

Villisca Axe „Gyilkos ház” – Villisca, Iowa  

Ez az impozáns ház egy szörnyű tragédia helyszíne. 1912. június 10-én éjjel a Moore családot és két barátjukat, akik aznap náluk töltötték az éjszakát, lemészárolták. Még a négy gyermeket sem kímélték. A nyolc ember megölésében indított nyomozás sajnos nem hozott eredményt, tehát haláluk oka és okozója a mai napig rejtély.

A ház azóta igen aktív szellemészleléseiről hírhedt: gyermeki sikolyok, furcsa zajok és repkedő tárgyak. Ezeket egyébként egy paranormális nyomozó csapat is megerősítette, akik többek között a szellemek hangját is rögzítették.

A borzongani vágyó emberek pedig szívesen szállnak meg itt: 1–6 fős csoportoknak átszámítva 120 ezer forintért kínálnak félelmetes éjszakát ebben a borzalmas múlttal rendelkező otthonban, amelynek története még egy filmet is ihletett.

Villisca Axe „Gyilkos ház” – Villisca, IowaForrás: Youtube

 

Lemp-kúria – St. Louis, Missouri  

A 33 szobás házat az 1860-as években építette William Lemp, a középnyugati sörfőzde tulajdonosa, aki 1904-ben öngyilkos lett, miután a négy fia közül a legfiatalabb, Frederick meghalt. Néhány évvel később, hosszas betegeskedés következtében a felesége is elhunyt a házban. Aztán 1922-ben az ifjabb William Lemp ugyanabban a szobában lőtte le magát, amelyben apja vetett véget életének.

Mintha ez mind nem lenne elég, a tragédiák sora folytatódott. 1949-ben Charles Lemp – William harmadik fia – a pincében lelőtte saját kutyáját, majd hálószobájában végzett magával. Ugyanebben az évben a házat eladták és panzióvá építették át. A vendégek a ház előtörténete ellenére szép számmal érkeztek, de csakhamar közülük sokan nyugtalan éjszakákról, megmagyarázhatatlan és kellemetlen érzésekről, valamint maguktól becsapódó ajtókról számoltak be.

Ma a Lemp-kúria étterem, vendéglő és rendezvényhelyszín egyben.

Lemp-kúria – St. Louis, MissouriForrás: Youtube

Hotel Monte Vista – Flagstaff, Arizona  

Az 1927-ben megnyílt szálloda alagsorában már az első naptól kezdve egy szerencsejáték-barlang üzemelt igen hosszú ideig. Manapság azonban nem emiatt híres ez az épület. Egyes szobáiban és közösségi tereiben aktív paranormális aktivitást lehet érzékelni.

A 220-as szobában megszálló vendégek például a magától csatornát váltó tévére szoktak panaszkodni, valamint többen számoltak be arról is, hogy álmukból egy jéghideg kéz érintése ébresztette fel őket. Ám sokan tapasztalták azt a fantomot is, aki bekopog a szobákba „szobaszerviz” felszólítással, de amikor a vendégek kinyitják az ajtót, senkit sem találnak előtte. Azonban az egyik leginkább felkavaró észlelés az a hátborzongató csecsemősírás, amelyet időnként a pincéből lehet hallani.

Hotel Monte Vista – Flagstaff, ArizonaForrás: Facebook/HOTEL MONTE VISTA

Myrtles ültetvény – St. Francisville, Louisiana  

Ez a hatalmas ház egy indián temetkezési helyre épült 1796-ban, és minimum 12 különböző szellem lakja. A legkorábbi kísértettörténet egy Chloe nevű rabszolgához kötődik, akinek levágták a fülét, mivel hallgatózáson kapták. A nő ezért szörnyű bosszút állt gazdáján: megölte két lányát, méghozzá méreggel. A rabszolgát ezek után felakasztották az ültetvényen. Állítólag a mai napig ott bolyong a kertben és a házban, méghozzá turbánban, hogy elrejtse hiányzó füleit.

Aki elég bátor, az 175 dollár/ éj fejében megpróbálhatja kilesni Chloe-t vagy a másik 11 kísértetet.

Myrtles ültetvény – St. Francisville, LouisianaForrás: Facebook/The Myrtles Plantation