Egy családi kép meghitt, visszatükrözi a családtagok egymás iránt érzett szeretetét. Természetesen vicces és már-már vállalhatatlan fotók így is születnek, de a most következőkön nem fogsz tudni mosolyogni. Szinte hihetetlen, hogy ezek egyszer kint lógtak egy otthon falán, és emberek örömüket lelték bennük.

A viktoriánus korban gyakran előfordult, hogy elhunyt gyermekükkel együtt mentek fényképészhez a szülők és a testvérek. Ez a bizarr hagyomány azonban egy igen szomorú okból alakult ki, melyről korábban már írtunk. Ettől függetlenül nagyon hátborzongató, amikor a családi fotón az egyik szereplő már nem él.

Abban az időben, amikor nem voltak digitális fényképezőgépek, és a filmek előhívása sem volt olcsó mulatság, egy-egy családi eseményről csupán pár kép készült – sikerült, ahogy sikerült. Ezeken a fotókon elmosódott arcokat, grimaszoló vagy épp szomorkás, netán furcsa pózban lévő embereket is gyakran találni, hiszen a „most mosolyogj!" felszólításra, nem mindenki tudott egyszerre reagálni.

A legfélelmetesebb fotók azonban az alakok ridegsége, és a családtagok közti szinte tapintható távolságtartás miatt válnak a szemünkben igazán hátborzongatókká. Ezt annak ellenére merjük bátran kijelenteni, hogy a következőkben látni fogsz elmosódott arcokat, döbbenetesen furcsa kompozíciókat, ijesztő alakokat.

Kattints a képre, és nézd meg galériánkat:

Forrás: imgur.com