Kalee Adkins gyerekként is túlsúlyos volt, és ahogy tinédzserként diétázni kezdett, csak még rosszabb lett a helyzet. Végül depresszióssá vált, és az ördögi körből nem tudott szabadulni. A kislánya ébresztette rá, hogy változtatnia kell az életén. Ismerd meg Kalee történetét!

„Úgy felnőni, hogy folyamatosan a súlyom miatt bántanak, borzalmas volt. Így mire középiskolás lettem, úgy éreztem, készen állok a változásra. Különböző diétákat próbáltam ki, bármibe belekezdtem, ami gyorsan nagy változást ígért. Sok pénzt költöttem edzőtermi tagságra, étrendkiegészítőkre. 8-9 kilót többször is sikerült fogynom, de mindig hamar visszajött, sajnos néha még több is. Úgy éreztem, csapdába estem. Egy ördögi körbe kerültem: gyűlöltem a testemet, diétáztam, zabáltam, majd szégyelltem magam.

Kalee Adkins úgy nőtt fel, hogy folyamatosan a súlya miatt bántottákForrás: Instagram/k.adkinss

Amikor 24 éves lettem, született egy kislányom. Minden szempontból tökéletes baba volt, akit imádtam. Sajnos azonban a szülés utáni depresszió súlyosan érintett, közben pedig minden eddiginél rosszabul éreztem magam a testemben. Mindezek következményeként méginkább az evésbe menekültem. A lányom hároméves volt, amikor a depresszió már teljesen eluralkodott rajtam. Ekkor értem el a legnagyobb súlyomat is: 127 kiló voltam. Ahogy a lányom felfedezte a futkározás, az ugrálás, a forgás örömét, már nem tudtam vele együtt játszani. Mintha egy zárt ablak mögül figyeltem volna a világot, miközben nem tudtam semmiben részt venni.

Rávettem magam, hogy találkozzak az orvosommal, segítséget kérjek tőle, és beszéljek vele a tarthatatlan helyzetről. Megbeszéltük, hogy a mentális problémákkal kell először foglalkoznom. Találtam egy nagyszerű terapeutát, aki segített a depresszió és a szorongás leküzdésében. Ahogy a sötét felhők kezdtek egy kicsit felszakadozni felettem, sokkal tudatosabb lettem, és láttam, hogy milyen ördögi körbe kerültem. Ezzel együtt egyre nagyobb lett az igényem arra, hogy fizikailag is megerősödjek.

2018-ban egy gyomorbypass-műtét teljesen megváltoztatta az életétForrás: Instagram/k.adkinss

Az orvosommal úgy döntöttünk, hogy az első lépés egy gyomorbypass-műtét lesz, amire 2018. február 7-én került sor. Ez a műtét megváltoztatta az egész életemet. Úgy éreztem, új esélyt kaptam. A műtétnek nagyon szigorú szabályai vannak arra nézve, hogy mit és mennyit lehet enni, de sokan megtalálják a módját, hogy ennek ellenére is gyorsételeket egyenek, és hiába lett kisebb a gyomruk, mégis visszanyerjék a súlyukat. Úgy döntöttem, nem engedem, hogy ez velem is megtörténjen!

Az élelmiszerekkel való új kapcsolat kialakításakor az első lépés a konyhám átalakítása volt. A feldolgozott élelmiszereket, mint a mirelit pizza, a csipsz, a keksz és az üdítő, kidobtam. Egyre többet főztem otthon, ami segített megismerni az alapanyagokat, és tényleg jó volt tudni, hogy mit viszek be a szervezetembe. Igyekeztem egy kiegyensúlyozott étrendet tartani sovány húsokkal, sok zöldséggel és gyümölccsel.

Élete egyik legbüszkébb pillanata volt, amikor lefutott 5 kilométert 36 perc 48 másodperc alattForrás: Instagram/k.adkinss

Hamarosan sportolni is elkezdtem. Személyi edzőt fogadni a lehető legjobb döntés volt, amit csak hozhattam. Vele fokozatosan tudtam haladni, mindig figyelt rám, hogy jól végezzem a gyakorlatokat, biztatott, amikor kellett, és persze szépen felépítette az edzéstervet. Gyorsan erősödtem is tőle, és egyre inkább kiismertem magam az edzőteremben. Ötkilós súllyal kezdtem el edzeni, és emlékszem, alig bírtam, ma pedig már egyenesen a nehéz súlyokhoz megyek, és büszke vagyok magamra, hogy mennyit erősödtem.

Tavaly hálaadáskor elindultam az első futóversenyemen is. A középiskolában párszáz méteres futástól teljesen kifulladtam, most pedig megállás nélkül lefutottam 5 kilométert 36 perc 48 másodperc alatt. Életem egyik legbüszkébb pillanata volt. Most 70 kiló vagyok, és soha nem éreztem ilyen jól magam. Testileg és mentálisan is erősnek érzem magam, és végre boldog vagyok, élvezem az életet. Jelenleg az első fitneszversenyemre készülök bikinimodell kategóriában.”