A smink valódi lényege abban rejlik, hogy ki tudjuk hozni magunkból a legjobbat. Kiemelhetjük a legszebb, és elrejthetjük a kevésbé előnyös vonásainkat. Ez rendben is van; mindössze azért vagyunk zavarban, mert nem egyértelmű számunkra, hogy a következő fotók kapcsán is ez jön-e át, vagy itt már olyan mértékű az átalakulás, ami torzítja a valóságot. 

A sminkmester, Arber Bytyqi Instagram-oldalán osztja meg a hihetetlennél hihetetlenebb átalakulós fotókat, amelyeket nagyrészt menyasszonyokról készít. A férfi az álmait követve vált sminkmesterré. „Amikor befejeztem a gimnáziumot, a családom nem akarta, hogy a szépségiparban folytassam a tanulmányaimat, mert a kultúránkban tabunak tartják, ha egy férfi ebben az iparágban dolgozik. Tehát először közgazdász mesterfokozatot szereztem, és csak ezután valósítottam meg az álmomat, hogy sminkesként dolgozhassak” – nyilatkozta Arber. 

Arber Bytyqi álma az volt, hogy sminkesként dolgozhassonForrás: Facebook/"Beauty & Fashion" by A.Bytyqi

Arber története abszolút becsülendő, és a munkájával kapcsolatos hitvallása is: „Amikor találkozom az ügyfelekkel, az első kérdésem, hogy milyen alkalomra készül a smink. Azt is megtudakolom, hogy van-e konkrét elképzelésük. Például hogy természetes vagy drámai megjelenést szeretnének. Aztán megkérem őket, hogy mutassák meg a ruhát, amit viselni fognak, hiszen ebből sokat megtudhatok a vendég stílusáról. Ezután kielemzem az arcvonásaikat, így végül mindenki egyénre szabott sminket kap.” 

Hiába hangzik mindez elvben nagyon jól az, hogy mindenki személyre szabottan a saját stílusának megfelelő sminket kapja, a végeredmény igencsak egyhangú képet mutat. Ráadásul olyan hatást kelt, mint amikor túl van tolva a Photoshop. Megéri úgy tucatszépségnek lenni, hogy szinte felismerhetetlenné válik az ember? Ráadásul élete legfontosabb napján?

Kattints a képre, és nézd meg a galériát!

Forrás: Instagram/Arber Bytyqi