Édesanyjával, Uhrik Teodóra Kossuth-díjas táncművésszel kóstolt bele először a művészéletbe Kamarás Iván. A színész a legnagyobb kritikusának az édesanyját tartja. Szoros kapcsolatukról meséltek. 

"Három hónapos volt Iván, mikor betoltam babakocsival a színházba. Hol a fiú, hol a lány öltözőben vigyáztak rá és játszottak vele" – mesélte a Mokka stúdiójában Uhrik Teodóra Kossuth-díjas táncművész, Kamarás Iván édesanyja. 

"A lányöltözőről vannak emlékeim, csak kicsit homályosak" – nevetett a színész, akinek 7 éves korában mondták először, hogy talán most már kizárólag a fiú öltözőben kellene játszania. Uhrik Teodórát legutóbb a 30y zenekar Megint elárultál című klipjében láthatta a nagyközönség. A dalt Beck Zoltán írta. A művésznő elárulta, először kissé idegenkedett a felkéréstől. 

"Aztán azt mondta Zoli, hogy ezt nekem írta, így ezt teljesítenem kellett" – mosolygott Uhrik Teodóra, akire a fia is nagyon büszke.

Kamarás Iván naponta beszél az édesanyjával, a legnagyobb kritikusának őt tartja. Uhrik Teodóra hozzátette: bár nagyon kritikus, a kritikára is rendkívül érzékeny művészként.