A nippek a vitrines szekrények elengedhetetlen díszítő kellékeiként élnek az emlékezetünkben, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy a porcelánfigurák ma is igen népszerűek. Sőt, van olyan kortárs művész, aki csavart rajtuk egyet. Most bevezetünk a véres és groteszk nippek világába.

 

A nippeknek régiségként vagy extravagáns megújult változatban is ott a helyük az otthonokban.  

Levágott és kézben tartott fej, kitépett szív... ezekre nagymamáink egészen biztosan elborzadva tekintettek volna, bár esetükben a báli ruhás teletetovált porcelán úrihölgyek is kiverték volna a biztosítékot. A modern művészetben azonban nincs tabu, ahogy a műkedvelők körében sem.

Az alkotóról

Jessica Harrison (37) Edinburgh-ban, Skóciában él és dolgozik, 2013-ban végzett szobrászként. Elsődleges alkotói anyagai között a porcelán, a festék és a márvány szerepel. Művészetében meghatározó az emberi test és a körülötte lévő tér / dolgok között ingadozó kapcsolat hosszú távú feltárása.

Harrison munkái számos nyilvános és magángyűjteményben kaptak már helyet, mint a Princesshof Kerámia Múzeum (Leeuwarden – Hollandia), az Edinburgh-i Egyetem művészeti gyűjteménye, a Királyi Skót Akadémia (Edinburgh) és a Walsall Művészeti Galéria (Walsall – Anglia).

Kattints a képre, és less be Jessica Harrison világába:

Forrás: Jessica Harrison, jessicaharrison.co.uk