Az utcán élt, most saját vállalkozást vezet, és csak hajléktalanokat foglalkoztat

újrakezdés vállakozás hajléktalan cég Drew Godall
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Drew Goodall színészkedéssel próbálkozott, de nem volt annyira tehetséges, hogy a munkáiból meg tudja alapozni az életét. Idővel a meghallgatások sorozatos kudarcai odáig vezettek, hogy elveszítette a lakását. Ő azonban nem akarta beismerni saját sikertelenségét, és inkább az utcát választotta, minthogy visszaköltözzön a szüleihez. Fél évig volt hajléktalan, de mostanra jövedelme eléri az évi 250 ezer fontot.

Az utcára kerülésekor koldulásból próbált megélni, és egy kartondobozban aludt. A hat hónap alatt gyakran támadták meg más, kétségbeesett hajléktalanok és részegek.

Ebben a helyzetben sokan lemondtak volna egy jobb élet lehetőségéről, de Drew úgy döntött, tovább küzd.

Drew Goodall az utcán élt, de nem adta fel Forrás: YouTube/IBTTimes UK

Annak érdekében, hogy megpróbáljon több pénzt keresni, úgy döntött, nem a markát fogja tartani, hanem valamiféle szolgáltatással keresi meg az életben maradásához szükséges pénzt.

A legkevesebb befektetéssel járó munkát választotta, a londoni emberek cipőit kezdte tisztítani. Alázatos és precíz munkájának pár hónappal később meg is lett az eredménye. Egy visszatérő vendége felajánlotta Drew-nak, hogy az irodája halljában dolgozzon tovább. Az utcáról így bekerült egy irodaházba, ahol lehetősége nyílt még több pénzt keresni. A hajléktalan férfi pedig idővel eljutott odáig, hogy ismét legyen tető a feje felett, majd megalapította a Sunshine Shoeshine cipőtisztító céget. Az egyszemélyes vállalkozásból később egy több embert alkalmazó üzlet lett.

Ma több tucat embert foglalkoztat, akikben mind van egy közös vonás: egykor hajléktalanok voltak. Drew Goodall tehát nem felejtette el, honnan küzdötte fel magát, ami nem csupán alkalmazottai helyzetében nyilvánul meg, de rendszeresen támogat különböző jótékonysági szervezeteket is. Az ő története tehát nem csupán az emberi újrakezdésről, de az emberségről is szól. Csodálatos!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.