4 tipp, ha babakocsit vásárolnál

Forrás: Shutterstock -
hitel babakelengye babakocsi toptippek2019
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A babakocsi az egyik legfontosabb, és legdrágább tétel a babakelengye listán. Sok szempontnak kell megfelelnie, melyek nem csupán a színére és márkájára korlátozódnak. Sőt! Igazából az esztétika csupán neked fontos, de babakocsit azért vásárolsz, hogy gyermeked kényelmesen és biztonságban utazhasson, valamint, hogy tökéletesen megfeleljen az életstílusodnak. Ne aggódj, segítünk, hogy könnyedén megtaláld a tökéletes modellt!

Négy kérdés, amit fel kell tenned, mielőtt babakocsi vásárlásra adnád a fejed

1. Mire használnád?

Először vedd számba, hogy milyen helyzetekben használnád a babakocsit, ettől függ ugyanis az alaptípus. A háromkerekű babakocsik például remekül működnek városban, de az egyenetlen talajon – ami lehet földút vagy épp macskakő – már kevésbé stabilak. A kerék száma mellett a méret is döntő lehet: kisebbel remekül lehet forgalmas utcákban lavírozni, a nagyobb átmérőjű kerék azonban csökkenti a rázkódást a hepehupásabb utakon, így például kifejezetten ajánlott a rendszeres kirándulóknak.

A nagyobb átmérőjű kerék csökkenti a rázkódást a hepehupásabb utakon Forrás: Shutterstock

2. Milyen korú gyermeknek veszed?

Az esernyő babakocsi kis helyet foglal, könnyen összecsukható, de csak akkor használható, ha gyermeked már magától tud ülni. A legpraktikusabb csecsemőnek átalakítható babakocsit vásárolni, így mindig a korához tudod majd igazítani. Vannak helyzetek, amikor minden pénzt megér egy testvérfellépő – amire a nagyobb tesó feláll, így mindkettőjüket tudod tolni -, ám ezt nem minden típushoz tudod rögzíteni. Egy olyan babakocsiban, amiben a pici már nem fekszik, hanem ül, elengedhetetlen az ötpontos biztonsági öv - ebből nem fog tudni kibújni.

3. Milyen plusz funkciókat használnál?

Amennyiben a babád szeret nézelődni, de még túl fiatal ahhoz, hogy üljön a babakocsiban, vegyél olyat, aminek a hátsó fala hálós, így hason fekve is el tudja szórakoztatni magát. Akkor, ha a heti nagybevásárlás a Te feladatod lesz, erős és nagy alsó tárolóval rendelkező modellt vegyél, mivel így nem kell a babakocsi mellett még két-három szatyorral egyensúlyoznod.

4. Hol tárolnád?

A szélességük és hosszuk jelentősen eltérhet, így vásárlás előtt érdemes lemérned, hogy mi az a méret, ami kényelmesen elférne az előszobában, erkélyen, tárolóban. Amennyiben sokat fogsz autózni a babáddal, mindenképp könnyen összecsukható és kinyitható babakocsit válassz.

Vásárlás előtt érdemes lemérned, hogy mi az a méret, ami kényelmesen elférne az otthonodban Forrás: Shutterstock

Amennyiben erre a négy kérdésre pontos válaszod van, úgy már bátran nekivághatsz a babakocsi kínálatnak!

A babavárással kapcsolatos kiadásaihoz kérheti a Provident Heti Kölcsönét. Kérjen visszahívást, vagy hívja ingyen a 06 80 40 60 60-as telefonszámot!

A cikket támogatta a Provident.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.