Damu Roland ellen körözést is kiadhatnak az elmaradt tartásdíj miatt

Fotó: Life.hu -
Damu Roland
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Damu Roland nem fizeti gyermekének tartásdíját, ezért a kis Maja gyámja, Katalin feljelentést tett az egykori színész ellen.

Damu Roland nincs könnyű helyzetben szabadulása óta, hónapokkal ezelőtt nyilatkozott is arról, milyen rosszak az anyagi körülményei. Feleségével nem sokkal azután, hogy kikerült a börtönből tönkrement a kapcsolatuk, a nő alkoholbetegsége miatt közös lányukat, Maját a színész sógornője, Katalin neveli, aki állítása szerint hiába várja Damu Rolandtól a tartásdíjat. Csak egy évig fizette a havi 40 ezer forintot, és 2016 karácsonya óta nem is látogatja kislányát.

Damu Roland nagy bajban van Fotó: Margitay Klára

"Maja – sajnos – már nem is keresi az apukáját, pedig sohasem tiltottuk tőle. Gyermeke szeretetére senkit sem lehet kötelezni, de arra igen, hogy az eltartásához járuljon hozzá!" - mondta Katalin, aki megtette a feljelentést. A XV. kerületi rendőrkapitányság a tanúk meghallgatását is elkezdte. Damu nem vette át az idézéseket, egy tárgyaláson sem jelent meg, a bírósági behajtás sem járt eredménnyel.

"

Mivel az édesapának nyolcszáznegyvenezer forint tartásdíj-elmaradása van, feljelentést tettem.

Blikknek

A feljelentett személyt utolsó ismert tartózkodási helyén többször is felkeresi a nyomozó hatóság. Kikérdezik a szomszédokat, idézést hagynak. Ha nem jelenik meg, a lakcímnyilvántartásban lévő helyszínekre is kimennek. Ha ez sem jár eredménnyel, a munkahelyén próbálkoznak, végül körözési listára kerül, elfogatóparancsot adnak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.