Sáfrány Emese a fizikával került érdekes kapcsolatba

légtorna könyv Aleska Diamond Sáfrány Emese
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Légtorna a fizika szemszögéből vizsgálva, ez az alcíme Sáfrány Emese új könyvének - hiszen egyet már pár éve írt -, amiben légtornás tapasztalatait írja meg, különleges nézőpontból.

"Légtorna vs. Fizika könyv

Biztosan többször elgondolkodtunk már azon, hogy mi is történik velünk pontosan a levegőben, légtorna közben. Itt beszélve például a forgás mechanikájáról és mindenféle ránk ható erőről. Ezeket a megválaszolandó kérdéseket és a rávaló magyarázatokat gyűjtöttem össze a fizika szemszögéből, érthető megfogalmazásban, példákkal.

Miért fontos ezekkel a kérdésekkel foglalkozni?

Azért, mert egy mozgást nehéz úgy vizsgálni, hogy nem értjük, viszont ha átlátjuk, tudjuk kezelni és irányítani is. Mint ahogy például egy mozdulatot anatómiai szemszögből is értenünk kell, ehhez pedig tudnunk kell egy izom eredését – tapadását, hogy tisztán lássuk, hogy működik éppen az adott izmunk, milyen mozgást végzünk bizonyos mozdulatok közben" - írja Aleska, azaz Sáfrány Emese közösségi oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.