A lejárati dátum után még három évig is fogyaszthatóak ezek az élelmiszerek?

Forrás: Shutterstock -
élelmiszer konzerv koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyes élelmiszereket a lejárati dátumuk után akár még három évig is el lehet fogyasztani. - állítja az angol Waste and Resources Action Program (WRAP).

Ezzel szemben a magyar Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szerint a lejárt szavatosságú ételeket kifejezetten nem ajánlott elfogyasztani a lejárati dátumot követően. A brit kormányzati útmutató szerint pedig egyes élelmiszerek mint például: a konzerváruk, a tészták, az üveges lekvárok a feltüntetett szavatosság után akár még három évig is ehetők. - írja a Blikk.

Forrás: Shutterstock

Ezek az eddig "titkos" információk, pedig azért derültek ki, hiszen a koronavírus-járvány miatt rengetegen kezdtek pánikvásárlásba és számos fölösleges élelmiszert halmoztak fel otthonaikban. A brit kormány ennek következtében ebben az időszakban keletkező háztartási hulladék értékét közel 19 milliárd fontra becsülik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.