Több mint egy hónappal a tünetek megszűnése után is pozitív lett a tesztje

teszt koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt héttel a tünetmentesség után is pozitív lett a tesztje egy 42 éves szingapúri férfinak.

Bár a tanulmányok azt mutatják, hogy a COVID-19-ből származó átlagos gyógyulási idő két hét, és szinte az összes beteg egy hónap alatt teljesen tünetmentessé válik. Vírusmentes ennyi idő alatt azonban nem mindenki lesz, ilyenkor nem újra fertőződésről van szó, hanem sok esetben a vírus újra kimutatható a szervezetben. - írja a LosAngelesTimes.

Charles Pingalnak még március 4-én lett pozitív a koronavírus tesztje A szingapúri férfi a világjárvány közismert tüneteit produkálta egy londoni üzleti út után, ezután ment orvoshoz. A kórházba kerülést követően két nappal azonban teljesen elmúlt a köhögése és a magas láz is, így arra gondolt, hogy egy hétköznapi influenzája volt. Ám a dolgozók elvégeztek rajta egy tesztet, ami kimutatta, hogy fertőzött. A férfi ekkor kezdt el közösségi oldalán megosztani, hogy mi történik vele.

Az első pozitív teszt után öt hét telt el, és az eredmény továbbra is pozitív, annak ellenére, hogy már semmilyen tünetet nem produkál. Az orvosai egyelőre nem tudtak egyértelmű választ adni arra, hogy ennek ellenére fertőző lehet-e.

A férfinak először a 23. napon sikerült negatív mintát adni, de rá egy napra már újra pozitív volt. Végül több mint egy hónapig volt kórházban, mire április 11-én hazaengedték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.