tippek utazás hasznos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május 4-től lazítottak a karantén szabályain. Ekkortól ismét látogathatóak a vidéki üzletek, strandok, szabadtéri fürdők, múzeumok, állatkertek, sőt hétfőn jelent meg a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid kézikönyve is, amely a szálláshelyek és vendéglátóegységek újranyitásával kapcsolatban tartalmaztak fontos információkat. Mindez bizakodásra adhat okot, hogy talán nem is olyan sokára újra nyakunkba vehetjük a világot, de legalábbis Magyarországot.

Mindenkinél akad egy jól bevált check-list, azzal kapcsolatosan, hogy mit érdemes magával vinnie egy-egy hosszabb avagy rövidebb kirándulásra, ám lehet néhány olyan dolog, amely eddig talán nem került fel arra a listára, pedig mind a praktikusság, mind a helytakarékosság szempontjából jól jöhet a vakáció idején.

Felfújható nyakpárna

A nyakpárna már-már közhelynek is számíthat az utazás szerelmesei között, ám feleslegesnek tűnket azok körében, akik csak ritkán mozdulnak ki. Pedig ez egy

igazi jolly joker kellék

mind a repülős, mind a buszos, de akár a hosszabb autós utakon is. Előnye, hogy a használata sokkal komfortosabbá teszi az utazás közbeni pihenést, arról nem is beszélve, hogy remekül kihasználható sátrazásnál vagy a tengerparton is. Rengeteg változata létezik – a memóriahabostól kezdve a merevítősön át a mindenféle formájú, töltetű és bevonatú típusig -, ám praktikusság szempontjából utazáshoz mindenképpen a felfújható a legjobb választás, hiszen ez fér el a legkisebb helyen.

A nyakpárna igazi jolly joker kellék mind a repülős, mind a buszos, de akár a hosszabb autós utakon is Forrás: Shutterstock

Poggyászrendező szett

A rendezőtáskák elengedhetetlenek azok számára, akik szeretik, ha a holmijuk szépen, tematikusan elkülönítve csücsül a bőröndben, nem pedig őskáoszt alkotva hever egymáson a hálóruha, a farmer és a fürdőpapucs. A bőröndrendezők nem mások, mint

különféle méretű tasakok, amelyekbe elcsomagolhatjuk a hasonló típusú dolgainkat.

Például beletehetjük egybe a fehérneműket, míg egy másikba a pólókat, egy harmadikba a nadrágokat, a negyedikbe pedig a gyógyszereket és így tovább. Előnye, hogy nem kell feltúrni az egész poggyászt, ha szükség lenne valamire, mert azonnal lehet tudni, melyik kistáskában található a tiszta zokni és melyikben a fájdalomcsillapító.

Utazós pipereflakonok

A kis kisszerelésű, üres flakonok és tégelyek több szempontból is rendkívül praktikusak. Egyrészt nem kell elcsomagolni a 200 ml-es sampont, tusfürdőt, testápolót, amivel nem kevés helyet és súlyt lehet megspórolni, másrészt pedig repülésnél is betehetőek a kézipoggyászba, ami szintén nem hátrány, hiszen előfordulhat, hogy a feladott bőrönd elkeveredik a tisztálkodószerekkel együtt. Persze manapság már kapható számos piperecikk utazós méretben is, de ezek ára a teljes kiszerelésűekhez képest igen borsos, arról nem is beszélve, hogy míg

a többször használatos flakonok és tégelyek újratölthetőek

minden alkalommal, addig az üres, utazóméretű samponok és társaik általában a kukába végzik a vakáció végén, ami nem túl környezettudatos hozzáállás főleg azoknál, akik egy évben többször is nyakukba veszik a világot.

A kis kisszerelésű, üres flakonok és tégelyek több szempontból is rendkívül praktikusak Forrás: Shutterstock

Szappanlapocskák

Talán ez a legkevésbé ismert kiegészítője az utazásoknak, pedig nagyon hasznos és nagyon fontos tartozéka kellene, hogy legyen, nem csak a nyaralásoknak, de akár az egész napos kirándulásoknak is. Most főleg, amikor mindenki kézmosási és fertőtlenítési lázban ég. Utazásnál, városnézésnél vagy kirándulásnál jó szolgálatot tehetnek a

papírvékony szappandarabkák, amelyek pont úgy működnek, mint nagyobb testvéreik,

ám sokkal kevesebb helyet foglalnak – az általában – kompakt púder méretű, dobozos kiszerelésüknek köszönhetően. Ráadásul egy lapocska egy kézmosásra elegendő, így nem kell a vizes, habzó szappan tárolásával sem törődni: egyszerűen csak kiveszünk egy darabot (a többi marad a dobozában) vízzel felhabosítjuk és volt-nincs kosz, volt-nincs szappan.

Reméljük, hogy a karantén időszakának hamarosan vége szakad és így mihamarabb ki is próbálhatjuk a fenti, az utazásainkat megkönnyítő kiegészítők valamelyikét vagy akár mindegyiket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.