Hogy a maximum élvezetet hozd ki egy fagyi elnyalásából, egy ízszakértő elárulta, mi az a hét lépés, amit érdemes betartani.

Mindenki tudja, hogyan kezdjen neki egy fagyi elnyalásához, ám ha ki akarod élvezni minden pillanatát, akkor tartsd be ezt a néhány egyszerű szabály. Dr. Sarah Kemp, tudós és ízszakértő hét lépést alkotott meg, amelyet követve garantált a maximális élvezet – írta meg az Origo. 

Nem mindegy, hogyan eszed a fagyit!Forrás: Dreamstime
  1. A fagylaltot vegyük ki a mélyhűtőből, és 15 percig hagyjuk állni. Az ideális hőmérséklete a fogyasztásra 14 fok, mert így felszabadulnak az ízmolekulák, és kellően lágy is lesz.
  2.  Teáskanállal merjünk belőle egyet.
  3.  A kanalat fejjel lefelé tegyük a szánkba, hogy először a nyelvünkkel érintkezzen a fagyi.
  4.  Forgassuk meg a szánkban szép lassan, kiélvezve az ízeket és a bizsergető hideget.
  5.  Légezzünk a szánkon keresztül!
  6.  A falatot 12 másodpercig kell a szánkban tartani a maximális ízélményért.
  7.  Ismételjük meg a műveletet, míg el nem fogy a fagyink.