5 varázslatos helyszín - Nyaralj idén a Balatonnál!

Forrás: Shutterstock -
helyszín utazás nyaralás kirándulás Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus miatt sokan elhalasztják előre eltervezett külföldi utazásaikat és inkább itthon pihenik ki az év első felének fáradalmait. A Balaton hazánk egyik legcsodálatosabb része, összegyűjtöttünk néhány varázslatos helyszínt, amiket idén nyáron mindenképpen meg kell látogatnod.

Tihany

Ha azt mondjuk, Tihany, szinte mindenkinek eszébe jut a levendulavirágzás, a finom illatok és az elképesztő panoráma. Ha nem strandolni szeretnél, hanem aktívan eltölteni a szabadságodat, mindenképpen látogass el a Balaton északi partján fekvő hangulatos városba. Macskaköves utcáival, illatozó levendula földjeivel képtelenség betelni. Ha pedig az egyik legszebb balatoni panorámát szeretnéd megcsodálni, kirándulj a Tihanyi Apátsághoz.

Kirándulj a Tihanyi Apátsághoz, ha szeretnéd megcsodálni az egyik legszebb balatoni panorámát Forrás: Shutterstock

Badacsony

Párok figyelem! Badacsonyban található a szerelem lépcsője, ami 464 lépcsőfokból áll. Mindenképpen érdemes megmászni ezt a nem mindennapi építményt, melynek tetjére érve lélegzetelállító panoráma tárul a szemünk elé. Badacsony azonban nem csak erről híres, hanem az ínycsiklandó gasztronómiáról és a finom borokról is.

Badacsony a lélegzetelállító panoráma mellett az ínycsiklandó gasztronómiáról és a finom borokról is híres Forrás: Shutterstock

Keszthely

Keszthelyen található a gyönyörű Festetics-kastély, amely az ország egyik legjelentősebb műemléképülete. Bár parkja természetvédelmi terület, teljes egészében körbesétálható. Első randevúra vagy egy kis romantikázásra tökéletes helyszín lehet. Ha pedig maradandóvá szeretnétek tenni ezt a meghitt kirándulást, a Babamúzeum előtti híres falra akasszatok fel közösen egy a szerelmeteket szimbolizáló kis lakatot.

Keszthelyen található a gyönyörű Festetics-kastély, amely az ország egyik legjelentősebb műemléképülete Forrás: Shutterstock

Szigliget

Az ország egyik legszebb ékszerdoboza Szigliget. Utcái a Tanúhegy oldalán kavarognak, melynek tetjén a mesebeli szigligeti vár emelkedik. A hangulatos kis pihenőhely nyáron visszarepít minket a lovagi játékok időszakába.

Szigliget utcái a Tanúhegy oldalán kavarognak, melynek tetjén a mesebeli szigligeti vár emelkedik Forrás: Shutterstock

Fonyód

Fonyódon található a Balaton déli részének legcsodálatosabb kilátója, ahonnan a Badacsonyi hegyek tárulnak elénk. Ebben a balatoni városkában rengeted látnivaló van: A Kripta villa, a fonyódi piac, a palánkár, a présház valamint a hosszan elnyúló móló tökéletes kikapcsolódást nyújtanak az odalátogatóknak.

Fonyódon található a Balaton déli részének legcsodálatosabb kilátója, ahonnan a Badacsonyi hegyek tárulnak elénk Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.