Kanye West sírva szónokolt az elnökválasztási kampányon

Forrás: Getty Images for Vanity Fair/2020 Getty Images and Vanity Fair/Rich Fury/Vf20 -
kampány Kanye West elnökválasztás abortusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kanye West hivatalosan elindította a 2020-as amerikai elnökválasztás kampányát, egy rendkívül liberális rendezvénnyel a dél-karolinai Charlestonban.

A politkai eseményen a rapper többek között a rabszolgafelszabadításról és az abortuszról is beszélt, az utóbbinál pedig többször is elérzékenyült, hiszen elárulta, hogy a szülei majdnem elvetették őt. Őszintén vallott arról is, hogy ő szintén eljátszott az abortusz gondolatával lánya születése előtt - számolt a BBC.

Még ha a feleségem, Kim (Kardashian) el is válik tőlem ez után a beszéd után, ő világra hozta North-t, még ha én nem is akartam"

Kanye West a harmadik legnépszerűbb elnökjelölt az Egyesült Államokban Forrás: Getty Images for Vanity Fair/2020 Getty Images and Vanity Fair/Rich Fury/Vf20

Azt is hozzátette, hogy az abortusz szerinte maradjon legális, "a törvény úgysem Istentől származik, szóval mi is a legalitás", fejtegette, majd kitért, a rászoruló anyák megsegítésére, miszerint a nehéz helyzetben élő édesanyáknak, egymillió dollárt kéne adományozni. Ezt követően pedig mégegyszer elsírta magát, amikor szóba hozta 2007-ben elhunyt anyukáját.

Meglepően Kanye West a harmadik legnépszerűbb elnökjelölt az Egyesült Államokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.