Tizenkét év után került elő egy skóciai családi nyaraláson elveszett macska Nagy-Britanniában.

A The Guardian című brit napilap szerint a trikolor bundájú Georgie a Skót-felföld határán lévő Loch Lomondnál vakációzott gazdáival 2008-ban, amikor nyoma veszett.
Daviesék tűvé tették a kempinget a macskáért, ám végül Georgie nélkül indultak haza, remélve, hogy a mikrocsippel ellátott, hároméves állatot megtalálja majd valaki.

Forrás: Szomor Ildikó

Georgie-nak végül kutya baja nem esett, a  táborhely közelében töltötte az elmúlt 12 évet, ahol a kemping személyzete és a nyaraló turisták etették, gondoskodtak róla.
A koronavírus-járvány okozta szigorítások miatt a táborhely egyik alkalmazottja befogta a macskát, amelynek mikrocsipje elárulta, hogy az állat Rochdale-ből származik, így hosszú évek után Georgie újra hazamehetett a családjához. 
"Megszakadt a szívünk, amikor Georgie nem jött velünk haza a Loch Lomond-i nyaralás utolsó napján. Csodálatos meglepetés volt hallani, hogy nemcsak jól van, hanem a jelek szerint remekül érezte magát a kempingezőkkel" - mondta Amy Davies, a macska gazdája.

Ahogyan a The Guardian beszámolójából kiderült a család végül nem tudta magához visszavenni a szőrös háziállatot, mivel azóta lett egy másik macskájuk, aki már 9 éves és féltek tőle, hogy a két állat nem jönne ki jól egymással.
Georgie jelenleg a glasgow-i állatörökbefogadó központban van, ahol várja állatszerető és gondoskodni vágyó új gazdiját. 

Forrás: MTI