A nők életében kényes kérdés az orgazmus, mivel sokan vannak, akiknek még soha nem sikerült eljutniuk a csúcsra és azok száma is igen magas, akik sok esetben még maguk előtt is megjátszák, hogy átélték a gyönyört. Ez egy nagyon komoly probléma, amely nők tömegeit érinti. Egy szexterapeuta azonban részletes útmutató készített a nőknek azért, hogy minél többen átélhessék a mindent elsöprő, felszabadító érzést. 

Vanessa Marin szexterapeuta úgy gondolja, hogy a nők számára nagyon kényes dolog az orgazmus és egyáltalán vagy nagyon kevés emberrel tudják megbeszélni az ezzel kapcsolatos félelmeiket, érzéseiket. Sokan egész életükben küzdenek ezzel és mivel nem találnak rá egyedül megoldást, soha nem lesz részük felszabadító szexuális élményben, orgazmusban - írja a Pleasure Mechanics.

Kiderül, hogy mi történik egy nővel, amikor eljut a csúcsraForrás: Shutterstock

Azért, hogy segítsen orvosolni a problémát, Marin egy útmutatót állított össze a nőknek, amelyben megtanítja, hogyan jussanak el a csúcsra. A terapeuta szerint mindezek előtt azonban azt fontos tisztázni, hogy mit is jelent valójában az orgazmus.

Az orgazmus tulajdonképpen egy izgatás hatására jelentkező reflex, amelyet a nők bizonyos testrészükön vagy egész testükben tapasztalnak. Egy feszítő érzést keríti őket hatalmába, amiután hatalmas energia szabadul fel a testükben. A test különböző izmai, különösen a hüvely, a combok és az alhas izmai összehúzódnak, ebből már következtethetnek arra, hogy orgazmusban volt részük. Szapora lesz a szívverés, elakad a lélegzet és egy felszabadító érzés járja át a testet és a lelket. Ha ezt látja a férfi, akkor biztos lehet benne, hogy a nő nem színlelte a kielégülést.

Bár Marin szerint ahogyan nincs két egyforma ember, úgy nincsen két egyforma orgazmus sem, de a fenti jelek szinte mindenkinél biztosan mutatják, hogy bizony eljutottak a csúcsra.