Három évvel a szörnyű tragédia után jövő hét szerdán a Balassagyarmati Törvényszéken kiderülhet a pásztói csecsemőgyilkos H. Mónika végső ítélete. Akár életfogytiglant is kaphat.

Mónika 2017 nyarán teherbe esett, habár a férjével megállapodtak, több gyermeket nem szeretnének vállalni. Várandósságát mindenki elől titkolta. 

 2018. január 1-jén reggel körülbelül 9 óra magasságában elhatározta, hogy hazamegy a gyerekeihez, de út közben, észrevette, hogy elfolyt a magzatvize. Ekkor rögvest bement patakon átívelő híd alá. Leguggolt, majd röviddel ezt követően megszülte a gyermekét, akit megpróbált megfogni, de kicsúszott a kezeiből és mintegy 20 centiméter magasságból a patak partjára zuhant - írja a Bors.

Lefejezte újszülött kisbabáját egy Nógrád megyei nő (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

A nő ezután felvette babáját, a kicsi ekkor felsírt. Ezt követően, a gyermeket egy nála lévő pulóverbe bugyolálta, majd a rajta lévő felső alá rejtve, elindult vele. A gyermek szülését nem akarta senkinek sem elárulni, ekkor határozta el, hogy megszabadul tőle. A baba testét feldarabolta és eltüntette. H. Mónika később visszament a patak partjára, az újszülött fejére legalább négyszer közepes erővel ráütött, nyakát pedig szorongatni kezdte, a nála lévő éles zsebkéssel  pedig feldarabolta. A testdarabokat a vízbe szórta. A csecsemő fejét egy kutya találta meg, de a többi testrész nem került elő.

A nő tagadja, hogy meggyilkolta gyermekét. Mónika ismét megszült egy újabb gyermeket, a babát  pedig azonnal elvették tőle, ahogyan a korábban született gyermekeit sem nevelhetné már.