2019-ben követte el brutális tettét a szentesi férfi, aki 6 éves unokahúgát, majd nemsokkal ezután egy 7 éves kislányt is szexuálisan bántalmazott. Szörnyű tetteiért akár 25 év börtön is kaphat.

A férfi 2019-ben vigyázott testvérének 6 éves gyermekére, akit az idő alatt egy elhagyatott temetőbe csalt és ott megerőszakolta. Még ugyanebben az évben másik testvérének 7 éves leányunokáját a gyermek szüleinek lakását szexuálisan bántalmazott - olvasható Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádiratában.

A szentesi férfi egy elhagyatott temetőben erőszakolta meg 6 éves unokahúgát (A kép illusztráció)Forrás: Thinkstock

A Szegedi Törvényszék a férfi letartóztatását a vádemelés után az elsőfokú bíróság ítéletéig fenntartotta. A döntés hátterében az áll, hogy az 5 és 25 év között terjedő büntetések esetében fennáll a szökés veszélye, valamint az, hogy esetleg újra bűncselekményt követ el - írja a Bors.

Az elsőfokú végzés ellen a férfi fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a törvényszék indokaival egyetértve a fellebbezést nem tartotta alaposnak, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt. A fellebbezésről másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.